марки

Осветяване

на атлантическото великолепие

Създаване на дискретен

ефект за фасадите

 

Концепцията на осветлението е да се създаде дискретен ефект за фасадите, който да може да се променя според местните събития или сезона.

Видео за Отел дю Пале

От основна
важност е

всички светодиоди по цялата фасада да изглеждат еднакво“

 

- Франк Франжу – проектант на осветлението

Отел дю Пале 2

Предизвикателството на клиента

 

Две трудности трябва да се преодолеят. Първата е, че целият проект – от първоначалната идея до окончателното въвеждане в експлоатация – трябва да бъде завършен за шест месеца. Втората е как да се освети най-добре тази величествена сграда в тон с нейната история и обстановка. След като подготвя концепцията и спецификациите на осветлението, г-н Франжу решава да си сътрудничи с Axente, защото напълно разчита на техния опит и прецизност, когато става дума за управление на осветлението, и е също така уверен, че те могат да завършат проекта в такъв кратък срок.

„Решението за осветление на бароковото стълбище не беше просто“, обясняват от podpod design.
„Решението за осветление на бароковото стълбище не беше просто“, обясняват от podpod design.
Отел дю Пале 3

Правилното осветление


За осветяването на Пале, Франк Франжу иска ефектът да бъде едновременно дискретен и да може да се променя според местните събития или сезона.
 

Той се спира на решение, използващо комбинация от регулируеми бели светодиоди със степени на топла и студена светлина.
 

Избраното оборудване е система от светодиодни линейни прожектори Philips iW Graze Powercore с комбинация от бели цветни температури. Инсталирани са около 185 прожектора.

Предимства

Предимства – Отел дю Пале – разгледан пример
  • iW Graze Powercore
    iW Graze Powercore
    iW Graze Powercore linear LED fixtures are optimized for surface grazing, wash lighting, and efficient signage illumination. iW Graze Powercore fixtures combine channels of cool an...

Подобни примери