марки

Създава

царски път

Мостът Мейдан и Кралският мост, Дубай, ОАЕ

 

Научете как цветното светодиодно осветление посреща знатните гости на мостовете в Мейдан

Решения от Philips за външно осветление без поддръжка

Светлината преобразява
моста в Мейдан

в зрелищна забележителност, която се вижда от километри“
Мостовете в Мейдан, Дубай с осветление за мостове от Philips
Решения от Philips за външно осветление без поддръжка

Предизвикателството на клиента

 

Мостът Мейдан е архитектурен шедьовър. Той свързва хотел Мейдан с главния път, а неговата вълнообразна форма и поразителна конструкция се виждат от милиони посетители всяка година. Може ли светлината да превърне конструкцията в модерна забележителност за Световната купа в Дубай през март?

Цветното светодиодно осветление постига забележителен резултат в Мейдан, Дубай

Правилното осветление

 

Мостът Мейдан и неговият по-малък събрат – Кралският мост – са важни съоръжения за град Мейдан. Всяка година при провеждането на Световната купа в Дубай, кралското семейство и други високопоставени гости преминават по тях до пистата. Philips получава задачата да освети моста Мейдан така, че да посреща подобаващо кралските особи и да се превърне в архитектурна забележителност.

 

Конкретните изисквания са мостът да бъде осветен със синя светлина и системата да не изисква поддръжка. За целта адаптирахме арматурата eColor Graze Powercore със сини светодиоди.
Изготвихме пълно проучване на чертежите и обекта и стигнахме до заключението, че 2-футовият вариант идеално ще се впише в извивките на моста.

   

След инсталирането на арматурата мостът се превърна в зрелищна гледка, която се вижда от километри разстояние. Синята светлина идеално допълва и подчертава поразителната форма на моста с непрекъсната линия светлина.


След като изпълнихме инсталацията на моста Мейдан, ръководителите на фирмата ни възложиха да направим същото с Кралския мост. Philips достави същото изделие и инсталацията приключи в рамките на шест седмици.

  • eColor Graze MX Powercore
    eColor Graze MX Powercore
    Many architectural structures need a linear fixture capable of illuminating multiple storeys with minimal setback. Property owners/end users need a controllable product capable of ...

Подобни примери