You are now visiting our Global professional lighting website, visit your local website by going to the USA website

Учениците
не се разсейват

Началното училище Винтелре, Винтелре, Холандия

   

Научете как интелигентното училищно осветление помага на децата в началното училище Винтелре.
Учениците в началното училище Винтелре, където осветлението от Philips създава подходяща среда за обучение в класните стаи

Сутрин
започваме

с ярко осветление, което създава енергия, а обикновено завършваме деня с топла светлина, която успокоява и е подходяща за обсъждания и творчески дейности. Тази промяна в осветлението се одобрява както от учениците, така и от учителите – затова считаме, че ефектът от решението SchoolVision в нашите класни стаи е положителен“.

 

- Яне ван дер Хейден, директор на началното училище Винтелре

Учениците работят в обичайната светла обстановка в началното училище Винтелре

Предизвикателството на клиента


Винтелре е едно по-различно начално училище. То е част от Велдвест – организация, включваща 18 училища, която цели да разкрие индивидуалните заложби на децата. Съвместно с университета в Твенте, Винтелре и Велдвест подлагат осветлението SchoolVision на изпитание в класните стаи.
Добре насоченото осветление спомага за създаването на идеална атмосфера в класните стаи в началното училище Винтелре
  • Manage your projects with MyProjects
   Use MyProjects to create, save manage and share items and projects with you colleagues and team members.

Правилното осветление

 

Проектът започва, когато Велдвест се обръща към Philips за съвет. Организацията е научила за ново изследване, проведено от Хамбургския университет – то показва, че светлината може да намали безпокойството у децата. В желанието си да подобри осветлението в училищата, Велдвест получава чудесна възможност да изпробва осветлението SchoolVision в своите класни стаи.

 

Осветление SchoolVision е инсталирано в две стаи в училището Винтелре, а два класа от началното училище Велдвест Де Ранк във Велдховен са избрани за контролна група. Това позволява на изследователите да сравнят работата на учениците в класните стаи с и без SchoolVision.

 

Новаторската система SchoolVision цели да създаде идеалната атмосфера за обучение в класните стаи. Тя позволява на учителите да избират четири готови настройки на осветлението: нормално, енергично, съсредоточено и спокойно. Тези настройки могат да се използват, за да успокояват децата, когато са превъзбудени, да ги събуждат, ако са разсеяни, или да им помагат да се съсредоточават за по-трудни задачи. Както децата, така и учителите са доволни от новото осветление, а учителите отбелязват подобряване на концентрацията.

 

Първоначалните резултати показват, че концентрацията е с 8,7% по-висока в класната стая със SchoolVision. Нивото се повишава до 13,6% след един месец, а резултатите се очаква да нараснат още повече в дългосрочен план.

 • SchoolVision TBS477, recessed
  SchoolVision TBS477, recessed
  This recessed luminaire is part of our SchoolVision lighting concept – the only energy-efficient lighting solution that has proven to increase the learning performance of children ...
 • SchoolVision TCS477, surface mounted
  SchoolVision TCS477, surface mounted
  This surface-mounted luminaire is part of our SchoolVision lighting concept – the only energy-efficient lighting solution that has proven to increase the learning performance of ch...

По-добро усвояване
със светлина

Екипът

Stichting Veldvest

J. Verheggen, електроинженер

Инсталатор

Към уебсайта

Подобни примери