марки

Внасяне на модерна надеждност в

традиционния декор

 

Принцовата галерия,
Стокхолм, Швеция


Научете как регулируемите светодиодни крушки обливат с разкошна светлина общинския съвет в Стокхолм.

Осветление с енергоспестяващи светодиодни миньонки от Philips за Принцовата галерия, Швеция

Това е  единствен по
рода си проект,

тъй като за пръв път тази нова светодиодна технология се инсталира в културна среда“.

 

-Маделене Шостед, комисар в Общинския съвет на Стокхолм по културата и недвижимите имоти

 Полилей със светодиодни Novallure създава топла атмосфера в Принцовата галерия, Швеция

Предизвикателството на клиента

 

Общинският съвет в Стокхолм е национално богатство на Швеция. Принцовата галерия, която се използва за приеми от общината, е осветена с полилеи от 1920-те години и стенни лампи. Може ли Philips да намери енергийно ефективна замяна на крушките с нажежаема жичка с тяхната висока консумация? 

Декоративно стенно осветление със светодиодни миньонки Novallure – осветление от Philips за Принцовата галерия

Правилното осветление

Осветителната арматура в Принцовата галерия е неделима част от традиционната атмосфера. Първоначалните осветителни тела са проектирани да демонстрират най-модерната технология през 1920-те години. През септември 2009 г. ЕС налага забрана на крушките с нажежаема жичка. Общинският съвет трябва да намери замяна, която да прилича на крушките на полилеите и да постига същите визуални ефекти.

 

Светодиодните Novallure са идеалното решение. Тази регулируема светодиодна лампа е проектирана да създава същата топла обстановка като традиционните крушки на полилеите. Тя безпроблемно се монтира в същата арматура и излъчва светлина към стъклените призми в полилея.

 

Общо 126 светодиодни Novallure са монтирани в стъклените полилеи и стенните лампи. Новите лампи не само запазват усещането за традиции и разкош в галерията, но също така пестят енергия и намаляват разходите за поддръжка. След монтирането на светодиодите в Принцовата галерия, енергопотреблението пада с 20 000 kWh годишно – 92,5% намаление.

 

Светодиодното осветление на полилеите има 20 пъти по-голяма дълготрайност от предишните крушки. Това означава, че новите крушки ще трябва да се сменят едва на четири-пет години.

Подобни примери