марки

Справяне

с промяната

в климата

Супермаркети Consum,
Валенсия, Испания  


Научете как Consum намалява своите въглеродни емисии със системи за светодиодно осветление.
Доброто осветление на щандовете ориентира клиент в супермаркет Consum, Валенсия

Използването на светодиодна
технология 

   

по начало е добро решение. Светодиодните системи Philips осигуряват възможно най-ниската консумация на енергия, предлагана в момента, и освен това осигуряват качество на осветлението, съответстващо на репутацията на марката Consum“.

 

- Д. Емилио Бермел – ръководител на направление „Благоустройство“ в отдел „Развитие“

С осветлението от Philips лесно се вижда колко са пресни рибата и месото в супермаркети Consum, Валенсия
Светодиодните лампи Philips придават нов блясък на стоките в супермаркети Consum, Валенсия

Предизвикателството на клиента

 

Consum е най-голямата верига супермаркети по средиземноморското крайбрежие на Испания. В своето желание да намали въглеродните емисии с 5% годишно, тя се обръща към Philips, за да разбере с какво може да помогне енергийно ефективното осветление.

Д. Емилио Бермел – ръководител на направление „Благоустройство“ в отдел „Развитие“ пред плодовете в супермаркети Consum, Валенсия

Правилното осветление 


Новият супермаркет Consum в Бечи е идеално опитно поле за светодиодите. С инсталирането на новаторската арматура и системи за управление фирмата успя да определи колко енергия може да се спести от внедряването на светодиодно осветление във всички магазини. С тази мисъл започнахме, като сменихме общото осветление на магазина с MASTER LEDtube GA. Тази арматура е идеалната замяна за традиционното луминесцентно осветление, благодарение на своето поразително качество и разпространение на светлината, създаваща приятна обстановка в магазина. Модернизацията осигури също така 45% икономии на енергия.

 

За акцентиращото осветление инсталирахме таванни лампи LuxSpace Accent, които могат да се насочват към стоките, за да привличат вниманието към тях. Стените и хладилните витрини бяха оборудвани с MASTER LEDtube SA. Тази арматура е идеална за осветяването на хладилни витрини, защото не отделя топлина, а телата могат да се въртят, за да открояват определени стоки на фона на останалите.

 

Инсталираната система за светодиодно осветление надмина всички очаквания. Новата система осигурява същата осветеност като старата, но с допълнителните предимства на светодиодите – чиста, бяла светлина с отлично цветопредаване, което подобрява външния вид на продуктите. Директорът по поддръжката Хавиер Мартинес е възхитен от модернизацията: „Вече имаме супермаркет, оборудван с най-добрата технология за осветление на пазара, която ни носи 60% икономии на енергия в сравнение с предишната инсталация. Можем да се гордеем, че имаме най-ефективно осветения супермаркет в цяла Валенсия."


Новото решение за осветление за супермаркети намалява енергопотреблението в магазина с 35% – сериозна крачка към постигането на екологичните цели на Consum. Тази промяна не само ще намали сметките за ток на Consum, но 10-годишният експлоатационен срок на светодиодите ще намали и необходимостта от поддръжка до нулата.

Справяне с
промяната на климата

Екипът

Супермаркети Consum

Подобни примери