марки

По-ярък

характер

за магазина

Jumbo Foodmarkt
Холандия


Научете как екологичното осветление за супермаркети прави по-приятно пазаруването в Jumbo.
Разгледан пример за Philips – Jumbo Foodmarkt в Бреда, Холандия

Не се спряхме
пред нищо,

за да направим целия магазин екологичен. За осветлението също искахме най-доброто. Осветлението трябваше да бъде динамично, дискретно и с ниска консумация на енергия. В лицето на Philips намерихме идеалния партньор по осветлението – по наше мнение категорично най-опитният, надежден и изобретателен“.
 

- Херман Белдман, ръководител по разработката на техническия формат в супермаркети Jumbo

Осветление от Philips показва колко е прясно месото в Jumbo Foodmarkt, Холандия
Осветление от Philips показва колко е прясна рибата в Jumbo Foodmarkt, Холандия

Предизвикателството на клиента

 

Jumbo Foodmarkt в Бреда е шедьовър на съвременната търговия. Със своята площ от 6000 m² и 35 000 продукта, той предлага на клиентите най-богатия асортимент в Холандия. Как може Philips да придаде на магазина екологично излъчване?

Ресторантът в супермаркета с модерно светодиодно осветление от Philips

Правилното осветление 


Пазаруването в Jumbo е преживяване. Магазинът за хранителни стоки има най-богатия асортимент от продукти в Холандия – със сладкарница, собствена фурна, пекарна за кафе и кафене. Управата търси решение за осветление, което да бъде екологично и да придава неповторим характер на магазина. Едно от специфичните предизвикателства е осветяването на декора, в който са използвани екстериорни елементи от рода на тухлите и дървените табели. Ясно е, че тук изкуствената светлина няма да свърши работа.

 

Решението е в светодиодите. Нашата арматура от най-новото поколение осигурява осветление, което изглежда като дневна светлина и придава на магазина излъчването на открит пазар. Maxos LED са използвани на щандовете за плодове и зеленчуци, за да могат клиентите да се ориентират добре. StyliD са използвани за акцентиране върху групите продукти и за привличане на вниманието към специалните предложения.

 

В площите за таксуване и движение са използвани таванни лампи LuxSpace, за да вижда добре персоналът и на клиентите да бъде приятно дори на излизане от магазина. За общото осветление лампите ExactEffect правят пазаруването по-приятно с приветлива незаслепяваща светлина. На щанда за деликатеси специално проектираните лампи StyliD Rose осветяват месните продукти, без да ги обезцветяват.

 

Всички цели са постигнати – магазинът вече има неповторимо осветление, което допълва неговия характер и прави продуктите по-апетитни. Освен това, светодиодното осветление консумира с 25% по-малко енергия, отколкото в другите магазини Jumbo, и изисква по-малко поддръжка.

  • ExactEffect Compact, track and surface mounted
    ExactEffect Compact, track and surface mounted
    ExactEffect delivers excellent-quality light, with increased contrast and sparkle, precisely where it is needed – thanks to its high-efficiency LED light engine and high-performanc...
  • Maxos LED
    Maxos LED
    Customers in the industrial and retail sectors are looking for general lighting solutions with a justifiable payback, while meeting all relevant norms for supermarkets and industry...

Новата
екологична
система

Екипът

Супермаркети Jumbo

Клиент

Подобни примери