По-ярък

характер

за магазина

Jumbo Foodmarkt
Холандия


Научете как екологичното осветление за супермаркети прави по-приятно пазаруването в Jumbo.
Разгледан пример за Philips – Jumbo Foodmarkt в Бреда, Холандия

Не се спряхме
пред нищо,

за да направим целия магазин екологичен. За осветлението също искахме най-доброто. Осветлението трябваше да бъде динамично, дискретно и с ниска консумация на енергия. В лицето на Philips намерихме идеалния партньор по осветлението – по наше мнение категорично най-опитният, надежден и изобретателен“.
 

- Херман Белдман, ръководител по разработката на техническия формат в супермаркети Jumbo

Осветление от Philips показва колко е прясно месото в Jumbo Foodmarkt, Холандия
Осветление от Philips показва колко е прясна рибата в Jumbo Foodmarkt, Холандия

Предизвикателството на клиента

 

Jumbo Foodmarkt в Бреда е шедьовър на съвременната търговия. Със своята площ от 6000 m² и 35 000 продукта, той предлага на клиентите най-богатия асортимент в Холандия. Как може Philips да придаде на магазина екологично излъчване?

Ресторантът в супермаркета с модерно светодиодно осветление от Philips
  • Manage your projects with MyProjects
   Use MyProjects to create, save manage and share items and projects with you colleagues and team members.

Правилното осветление 


Пазаруването в Jumbo е преживяване. Магазинът за хранителни стоки има най-богатия асортимент от продукти в Холандия – със сладкарница, собствена фурна, пекарна за кафе и кафене. Управата търси решение за осветление, което да бъде екологично и да придава неповторим характер на магазина. Едно от специфичните предизвикателства е осветяването на декора, в който са използвани екстериорни елементи от рода на тухлите и дървените табели. Ясно е, че тук изкуствената светлина няма да свърши работа.

 

Решението е в светодиодите. Нашата арматура от най-новото поколение осигурява осветление, което изглежда като дневна светлина и придава на магазина излъчването на открит пазар. Maxos LED са използвани на щандовете за плодове и зеленчуци, за да могат клиентите да се ориентират добре. StyliD са използвани за акцентиране върху групите продукти и за привличане на вниманието към специалните предложения.

 

В площите за таксуване и движение са използвани таванни лампи LuxSpace, за да вижда добре персоналът и на клиентите да бъде приятно дори на излизане от магазина. За общото осветление лампите ExactEffect правят пазаруването по-приятно с приветлива незаслепяваща светлина. На щанда за деликатеси специално проектираните лампи StyliD Rose осветяват месните продукти, без да ги обезцветяват.

 

Всички цели са постигнати – магазинът вече има неповторимо осветление, което допълва неговия характер и прави продуктите по-апетитни. Освен това, светодиодното осветление консумира с 25% по-малко енергия, отколкото в другите магазини Jumbo, и изисква по-малко поддръжка.

 • ExactEffect Compact, track and surface mounted
  ExactEffect Compact, track and surface mounted
  ExactEffect delivers excellent-quality light, with increased contrast and sparkle, precisely where it is needed – thanks to its high-efficiency LED light engine and high-performanc...
 • Maxos LED
  Maxos LED
  Customers in the industrial and retail sectors are looking for general lighting solutions with a justifiable payback, while meeting all relevant norms for supermarkets and industry...

Новата
екологична
система

Екипът

Супермаркети Jumbo

Клиент

Подобни примери

You are now visiting our Global professional lighting website, visit your local website by going to the USA website