марки

Премахва напрежението

със светлина

Детска болница Altona, Хамбург, Германия

 

Научете как осветлението за болници внася повече уют в детската болница Altona в Германия.

Разноцветна и успокояваща обстановка в детска болница Altona с осветление от Philips

Разноцветната и
успокояваща среда

наистина има голямо значение за децата и младежите с тежки заболявания, защото спомага за премахването на напрежението. Затова избягваме типичната болнична атмосфера. Решението за осветление от Philips ни помага да създадем ведра обстановка със светлина и приветливи стаи“.

 

-Свен Хьопфнер, заместник директор на детска болница Altona (AKK), Хамбург

Стаи за пациенти в детска болница Altona с осветление от Philips

Предизвикателството на клиента

 

Когато клиниката Бергмансхайл Бюер открива ново отделение с 31 легла, тя търси обстановка, която да прилича по-малко на болница и повече – на хотел. Екипът на Philips е готов да помогне, но приятната декоративна обстановка е само част от работата. Високите изисквания към хигиената и техниката трябва да се спазват, а клиниката има нужда от отлична енергийна ефективност и бърза възвръщаемост на инвестицията.

Правилното осветление


Светодиодното осветление е точно по лекарските предписания. За да осигурим икономично решение на достъпна цена, инсталирахме 128 осветителни тела DayZone в стаите за пациентите, стаите за родителите, жилищните помещения и рецепцията. Приятната незаслепяваща светлина създава приветлива и уютна обстановка за персонала и пациентите.

В тоалетните са използвани енергийно ефективни таванни лампи LuxSpace, които създават еднородна и уютна атмосфера. Фоновото осветление в коридорите и местата за хранене е осигурено от iW Cove Powercore, които създават приятни цветни светлинни ефекти. Тялото Powercore може да се регулира за желаната цветна температура и интензитет на светлината, което позволява на персонала допълнително да изпипва обстановката в бъдеще.
За външната част на сградата добавихме светодиодна арматура и вградени насочени лампи към фасадата.

 

Съоръжението вече има спокойна атмосфера както отвътре, така и отвън. Тя е много различна от типичното лечебно заведение – ярките цветове и разведряващата обстановка почти те карат да забравиш, че си в болница.

Тъй като използва светодиодна технология, осветлението е екологично и най-вече – икономично с ниските си изисквания за поддръжка, минимална консумация на енергия и голяма дълготрайност.

  • DayZone
    DayZone
    For general office lighting, customers want to capture the benefits LED technology has to offer – sustainability and fresh, high-impact design, without compromising visual comfort....
  • iW Graze MX Powercore
    iW Graze MX Powercore
    Many architectural structures need a linear fixture capable of illuminating multiple storeys with minimal setback. Property owners/end users need a controllable product capable of ...

Подобни примери