You are now visiting our Global professional lighting website, visit your local website by going to the USA website

Премахва напрежението

със светлина

Детска болница Altona, Хамбург, Германия

 

Научете как осветлението за болници внася повече уют в детската болница Altona в Германия.

Разноцветна и успокояваща обстановка в детска болница Altona с осветление от Philips

Разноцветната и
успокояваща среда

наистина има голямо значение за децата и младежите с тежки заболявания, защото спомага за премахването на напрежението. Затова избягваме типичната болнична атмосфера. Решението за осветление от Philips ни помага да създадем ведра обстановка със светлина и приветливи стаи“.

 

-Свен Хьопфнер, заместник директор на детска болница Altona (AKK), Хамбург

Стаи за пациенти в детска болница Altona с осветление от Philips

Предизвикателството на клиента

 

Когато клиниката Бергмансхайл Бюер открива ново отделение с 31 легла, тя търси обстановка, която да прилича по-малко на болница и повече – на хотел. Екипът на Philips е готов да помогне, но приятната декоративна обстановка е само част от работата. Високите изисквания към хигиената и техниката трябва да се спазват, а клиниката има нужда от отлична енергийна ефективност и бърза възвръщаемост на инвестицията.

  • Manage your projects with MyProjects
   Use MyProjects to create, save manage and share items and projects with you colleagues and team members.

Правилното осветление


Светодиодното осветление е точно по лекарските предписания. За да осигурим икономично решение на достъпна цена, инсталирахме 128 осветителни тела DayZone в стаите за пациентите, стаите за родителите, жилищните помещения и рецепцията. Приятната незаслепяваща светлина създава приветлива и уютна обстановка за персонала и пациентите.

В тоалетните са използвани енергийно ефективни таванни лампи LuxSpace, които създават еднородна и уютна атмосфера. Фоновото осветление в коридорите и местата за хранене е осигурено от iW Cove Powercore, които създават приятни цветни светлинни ефекти. Тялото Powercore може да се регулира за желаната цветна температура и интензитет на светлината, което позволява на персонала допълнително да изпипва обстановката в бъдеще.
За външната част на сградата добавихме светодиодна арматура и вградени насочени лампи към фасадата.

 

Съоръжението вече има спокойна атмосфера както отвътре, така и отвън. Тя е много различна от типичното лечебно заведение – ярките цветове и разведряващата обстановка почти те карат да забравиш, че си в болница.

Тъй като използва светодиодна технология, осветлението е екологично и най-вече – икономично с ниските си изисквания за поддръжка, минимална консумация на енергия и голяма дълготрайност.

 • DayZone
  DayZone
  For general office lighting, customers want to capture the benefits LED technology has to offer – sustainability and fresh, high-impact design, without compromising visual comfort....
 • iW Graze MX Powercore
  iW Graze MX Powercore
  Many architectural structures need a linear fixture capable of illuminating multiple storeys with minimal setback. Property owners/end users need a controllable product capable of ...

Подобни примери