You are now visiting our Global professional lighting website, visit your local website by going to the USA website

По-малко напрежение 
при раждането

Болница Нордшеландс,

Хилерьод, Дания

 

Научете как болничното осветление помага на родилките в болница Нордшеландс, Дания

Сестра и бебе в родилната зала в болницата Нордшеландс

Наистина мина
много добре.

Все едно влизаш в друг свят, в защитен балон. Помощта за дишането е много полезна – почти започнах да правя упражненията за дишане, докато гледах към стената. Невероятно. Отпускаш се и се отдаваш на движението“.

– Пациентка на болницата
Осветена в оранжево стая за пациенти
Осветена в аквамарин стая за пациенти

Предизвикателството на клиента

 

Болница Нордшеландс се грижи за родилките. За да направи болезненото преживяване от раждането по-леко и не толкова напрегнато, институтът търси начини да подобри процеса на раждането със светлина и звук. Съвместно с Philips и Wavecare, болницата изгражда две специални родилни зали.

Бебе в болницата Нордшеландс
    • Manage your projects with MyProjects
      Use MyProjects to create, save manage and share items and projects with you colleagues and team members.

Правилното осветление

 

Новите родилни зали са изградени като част от ПЧПИ (публично-частен проект за иновации). Надявахме се, че с помощта на успокояваща светлина и музика можем да намалим напрежението по време на раждането. Освен това инсталацията беше проектирана така, че да помага на жените с дихателните упражнения, като излъчва светлинни визуализации, които да ги напътстват.
 

"Отделението искаше да премахне „болничната атмосфера“ от родилните зали", казва Бьорн Венервалд, ръководител на проекта в Wavecare. "Искахме да създадем атмосфера на балнеосанаториум и смятахме, че новите светлинни платна на Philips могат да ни помогнат. Това означаваше, че е време проектът да се възползва и от богатия опит на Philips в динамичното осветление“.
 

Сетивните преживявания са разделени на три етапа, съчетаващи цветна светлина, успокояващи звуци и подвижни образи. Те включват встъпителна програма, дихателна програма и релаксираща програма. С новите системи жените по-лесно се отпускат и съсредоточават върху дишането. "Досега не съм видяла родилка, която да не е останала доволна", казва акушерката Мете Монсруд.

Аудиовизуалните системи не само успокояват майките по време на раждането, но и болничният персонал казва, че е по-малко напрегнат. Всички светодиодни осветителни тела имат ниска консумация на енергия, а техният 50 000-часов експлоатационен срок свежда до минимум разходите за поддръжка и материали.

Светещи платна

Стени с блестящи цветове и светлини

Разгледайте продукта

Подобни примери