марки

Превръщане на сградите  

в пътеводни светлини

Детска болница Финикс,
Аризона, САЩ


Научете как цветното вътрешно осветление прави посещенията на детската болница във Финикс по-приятни.

 

Видеоматериал за възможностите в болницата във Финикс

Само Philips Color Kinetics
предложи  необходимото качество,

специализирани изделия и обслужване, за да осъществим своето виждане“.

 

- Скот Олднър, Scott Oldner Lighting Design

дете с мече

Предизвикателството на клиента


Детска болница Финикс е бляскаво обновена. Като част от разширението на стойност 538 милиона долара, сградата трябва да се превърне в приветлив маяк, който се вижда от всички страни. Вътре в сградата, болницата търси начин да разведри приятно посетителите.
Приемната в Детска болница Финикс с осветление от Philips

Правилното осветление 

 

Ходенето в болница не е приятно нито за децата, нито за техните близки. Затова отговорните лица в болницата решават да използват вътрешната архитектура за развлечение и удоволствие на пациентите. Първоначалният план включва вътрешен стенен фонтан с истинска вода, но високите разходи налагат търсене на алтернативно решение. Вместо него се използва арматура iColor Cove MX Powercore за подобни на вода ефекти с различни оттенъци на синьо и аквамарин.


Във фоайето и коридорите е инсталирано допълнително осветление за ободряваща атмосфера. Същите осветителни тела iColor Cove MX Powercore се използват за ярки цветове, разведряващи болничната обстановка. Ясно е, че това няма нищо общо с типичната скучна болнична среда.


Външната част на болницата получава същото весело оцветяване. Целта е сградата да се превърне в пътеводна светлина, вдъхваща сигурност, като същевременно се спазят бюджетните и екологичните изисквания. Използва се iColor Accent Powercore, за да се откроят отличителните архитектури крила на сградата с художествени, живи цветни пана. Дълги светлинни гирлянди се спускат по фасадата и се сливат с паната във фоайето.


Болницата вече забавлява и успокоява както посетителите, така и пациентите – с ярки цветове и вълшебни светлинни пана.

  • iColor Accent MX Powercore
    iColor Accent MX Powercore
    iColor Accent MX Powercore is a direct view linear LED fixture ideally suited for creating long ribbons of color and color-changing effects. Variable resolution offers the precisio...
  • iColor Cove MX Powercore
    iColor Cove MX Powercore
    iColor Cove MX Powercore high-intensity LED lighting fixtures afford virtually limitless options for filling indoor alcoves and accent spaces with vibrant light. As the premium mem...

Подобни примери