Превръщане на сградите  

в пътеводни светлини

Детска болница Финикс,
Аризона, САЩ


Научете как цветното вътрешно осветление прави посещенията на детската болница във Финикс по-приятни.

 

Видеоматериал за възможностите в болницата във Финикс

Само Philips Color Kinetics
предложи  необходимото качество,

специализирани изделия и обслужване, за да осъществим своето виждане“.

 

- Скот Олднър, Scott Oldner Lighting Design

дете с мече

Предизвикателството на клиента


Детска болница Финикс е бляскаво обновена. Като част от разширението на стойност 538 милиона долара, сградата трябва да се превърне в приветлив маяк, който се вижда от всички страни. Вътре в сградата, болницата търси начин да разведри приятно посетителите.
Приемната в Детска болница Финикс с осветление от Philips
  • Manage your projects with MyProjects
   Use MyProjects to create, save manage and share items and projects with you colleagues and team members.

Правилното осветление 

 

Ходенето в болница не е приятно нито за децата, нито за техните близки. Затова отговорните лица в болницата решават да използват вътрешната архитектура за развлечение и удоволствие на пациентите. Първоначалният план включва вътрешен стенен фонтан с истинска вода, но високите разходи налагат търсене на алтернативно решение. Вместо него се използва арматура iColor Cove MX Powercore за подобни на вода ефекти с различни оттенъци на синьо и аквамарин.


Във фоайето и коридорите е инсталирано допълнително осветление за ободряваща атмосфера. Същите осветителни тела iColor Cove MX Powercore се използват за ярки цветове, разведряващи болничната обстановка. Ясно е, че това няма нищо общо с типичната скучна болнична среда.


Външната част на болницата получава същото весело оцветяване. Целта е сградата да се превърне в пътеводна светлина, вдъхваща сигурност, като същевременно се спазят бюджетните и екологичните изисквания. Използва се iColor Accent Powercore, за да се откроят отличителните архитектури крила на сградата с художествени, живи цветни пана. Дълги светлинни гирлянди се спускат по фасадата и се сливат с паната във фоайето.


Болницата вече забавлява и успокоява както посетителите, така и пациентите – с ярки цветове и вълшебни светлинни пана.

 • iColor Accent MX Powercore
  iColor Accent MX Powercore
  iColor Accent MX Powercore is a direct view linear LED fixture ideally suited for creating long ribbons of color and color-changing effects. Variable resolution offers the precisio...
 • iColor Cove MX Powercore
  iColor Cove MX Powercore
  iColor Cove MX Powercore high-intensity LED lighting fixtures afford virtually limitless options for filling indoor alcoves and accent spaces with vibrant light. As the premium mem...

Подобни примери

You are now visiting our Global professional lighting website, visit your local website by going to the USA website