марки

Вече няма

тъмни ъгли

Паркинг Ейтерен,

Холандия

 

Научете как водоустойчивото осветление прави паркинга Ейтерен по-безопасен.

 Усмихнати жени пред автомобилите в паркинга Ейтерен с осветление от Philips

Светодиодното осветление е
по-енергийно ефективно

от традиционното. Особено с намаляването на светлината, когато няма хора. Спестяваме 50-60% разходи за енергия и поддръжка и създаваме оптимално усещане за безопасност с гъвкавата система за регулиране на осветлението“.

 

-Инге Рейндерсма, община Ейселстейн

 Човек се изкачва по стълбите в паркинга Ейтерен с осветление от Philips

Предизвикателството на клиента

 

Община Ейселстейн обича еднакво своите жители и посетители. Тя решава да подобри центъра на града и да модернизира местните съоръжения. Важна част от проекта е планът за атрактивно осветление на подземния паркинг. Може ли обаче приятното и безопасно осветление да бъде и икономично?  

 

Подземният гараж и информационното гише с осветление от Philips

Правилното осветление 

 

Подземният паркинг Ейтерен с 208 паркоместа има нужда от много светлина. Община Ейселстейн вече се е спряла на решение. Първоначалният план е да се създаде непрекъсната светлинна лента с луминесцентна арматура. Това се оказва невъзможно, защото светлината е твърде силна, системата за регулиране на осветлението – с много недостатъци, а оперативните и експлоатационните разходи – непосилни.

 

Светодиодите придвижват проекта. Като инсталирахме Pacific LED2 като основни лампи на тавана, успяхме да създадем непрекъсната светлинна лента без предишните проблеми, без да се налага да променяме първоначалния проект. Водоустойчивата арматура на осветлението създава приятна атмосфера и ясна видимост във всички ъгли на паркинга. Лампите имат също така отлични варианти за регулиране на осветлението и се монтират лесно.

 

Монтажът беше завършен с ярките, устойчиви на злоумишлени действия светодиодни гондоли на тавана на входа, които придават приветливо сияние на площите. С новото осветление паркингът има по-безопасна и по-приятна атмосфера – без тъмни места по ъглите.

 

Светодиодните лампи са по-енергийно ефективни от традиционните – осигуряват същото ниво на осветеност, но с по-малко енергопотребление. Допълнителни икономии се осигуряват от системата за управление, която автоматично намалява светлината, когато няма хора.  

  • Pacific LED Green Parking
    Pacific LED Green Parking
    Lighting is needed in parking garages to provide safety and guidance. However, because it is not possible to predict exactly when light will be needed, the lighting is often left o...

Подобни примери