You are now visiting our Global professional lighting website, visit your local website by going to the USA website

Градските площади

се оживяват

Площадите в Сен Жерве,
Женева, Швейцария


Научете как обикновените градски площади се превръщат в интересни места за срещи със светодиодно осветление за площади.
Площад в Женева, осветен от Philips

Благодарение на енергийно ефективните
светодиоди с ниски

изисквания за поддръжка, Женева пести пари и създава по-приятна обстановка за жителите и посетителите."

Предизвикателството на клиента


Окръг Сен Жерве в Женева сериозно се модернизира. В желанието да създаде повече пространства за отдих и общуване на жителите, общинският съвет превръща три градски площада в пешеходни места за срещи. За да бъде преобразяването пълно, е необходимо удобно за хората решение за осветление.

 

    • Manage your projects with MyProjects
      Use MyProjects to create, save manage and share items and projects with you colleagues and team members.

Правилното осветление 


Преди ремонтите трите площада изглеждат много по-различно. Плас Симон Гулар е паркинг, Плас дьо Сен Жерве е остров в пътната мрежа, а Плас дьо Бел-Ер е неприветлив възел на градския транспорт. Като част от реконструкциите, и трите площада имат нужда от осветление, съответстващо на общия осветителен план на Женева.

 

Плас Симон Гулар се превръща в огромно място за срещи на всички възрасти, с шадравани и красива архитектура. Осветлението за площади от Philips е използвано за създаване на безопасна, задушевна атмосфера, която привлича местните жители след мръкване. Системата за осветление е окачена на въжета на осем метра над нивото на улицата, за да освободи възможно най-много пространство. „Полилей“ от три улични лампи със светодиоди осветява централната част на площада без дразнещи отблясъци.

 

На Плас дьо Сен Жерве стенните осветителни тела освобождават пространство и поддържат уютна и задушевна обстановка. На Плас дьо Бел-Ер са монтирани светодиодни RGB точкови източници на върха на триъгълни пилони. Тъй като площадът е ветровит, лампите са програмирани да променят цвета според текущата скорост на вятъра. Смяната на цветовете се превръща в тема на разговор и повод за гордост за жителите.

 

Инсталацията в Женева е успех за участието на Philips в конкурса city.people.light през 2013 г. и печели трета награда в престижното съревнование.

Подобрява
градската архитектура

Екипът

Окръг Сен Жерве, Женева

Клиент

Подобни примери