По светли пътеки

на работа

High Tech Campus,

Холандия

 

Научете как светлината прави пътуването до High Tech Campus по-безопасно.

High Tech Campus в Айндховен е
съоръжение от 

световен мащаб. Philips и други фирми извършват тук най-модерни изследвания, разработват нови продукти и технологии."

Предизвикателството на клиента

 

High Tech Campus е световноизвестен център за иновации. Той е общност от авангардни технологични фирми, в която работят 10 000 души с най-различна квалификация. Като основател на това градче, Philips се възползва от възможността да ги посрещне със светлина.

    • Управлявайте проектите си с MyProjects
      Използвайте MyProjects да създавате, запазвате, управлявате и споделяте елементи и проекти с колегите и членовете на екипа си.

Правилното осветление

 

Със своите повече от 15 km пътеки, велоалеи и двата моста над езерото, градчето има нужда от добро осветление за ориентация.

 

За такъв специален проект обаче обикновеното градско външно осветление не върши работа. Philips създава специална осветителна арматура по протежението на мостовете с 12 мощни светодиодни тела Luxeon. Светлината от тези осветителни тела се отразява от страничните стени и синтетичното покритие на мостовете, като подобрява видимостта за пешеходците и същевременно създава забележителен светлинен ефект.

 

По пътеките и велоалеите Philips монтира допълнителна специална нощна лампа, наречена „Paddenstoel“ („столче за пътека“). Всяка нощна лампа е разположена на височина 30 cm над земята и е изградена от светодиоди Luxeon, които осветяват повърхността на разстояние 15 m от всяко тяло.

 

Общо 400 „столчета“ са монтирани по пътеките и велоалеите. С новите лампи работниците могат да пътуват до и от градчето безопасно и удобно.

Подобни примери

You are now visiting our Global professional lighting website, visit your local website by going to the USA website