марки

Следващата глава на
градското осветление

Изследване на City.People.Light

Малко светло вдъхновение. Изследването на City.People.Light разглежда най-новите и бъдещите тенденции в градското осветление. С мненията на архитекти, специалисти по градоустройство и водещи творци е разгледано как ще изглеждат и какво ще представляват нашите градове в бъдещето.

 

Най-новите резултати от изследователската програма са публикувани в книга с интервюта с експерти, основни тенденции и вдъхновяващи идеи за осветление от нашите семинари „Създаване на човешкия град“.

 

Едно бързо разлистване на този футуристичен конспект ще хвърли малко светлина върху съдбата на европейските градове – както от социокултурна гледна точка, така и от гледна точка на градското осветление.

 

Изследването на City.People.Light за 2014 г. можете да намерите в специализираните книжарници по света, да го купите от Amazon.com или да разгледате книжката. Вижте и раздела за изтегляне по-долу.

Скица от изследването на City.People.Light

Интервюта с експерти

 

Готови ли сте за малко задълбочена информация? Книгата съдържа разговори с известни анализатори, отраслови експерти и водещи професионалисти по градоустройство, архитектура и планиране.

Интервю от експерт

Матрица „Градско бъдеще“

 

Представяме ви матрицата „Градско бъдеще“: помощният инструмент за цялата програма City.People.Light. Научете повече за този практичен аналитичен инструмент и как можете да го използвате, за да дефинирате своята стратегия в осветлението.

Експерт обяснява матрицата „Градско бъдеще“

Семинари  

 

Запознайте се с идеите за светлината, разработени на семинарите „Създаване на човешкия град“. Тези мероприятия се проведоха в шест различни европейски града и в тях взеха участие някои от най-видните специалисти по градоустройство и архитекти по благоустройство в Европа.

Жена скицира по време на семинар

Марко Беволо

 

Марко е експерт в областта на стратегическото проектиране, изследването на хората и градското бъдеще. Той е основател на Marco Bevolo Consulting, бивш директор в централата на Philips Design в Холандия.

 

Изнасял е лекции в Школата по бизнес Уортън, Политехниката Темасек в Сингапур, Европейския институт по дизайн, Института по модата в Арнем и Университета в Тилбург, Холандия.

 

Сред множеството негови отличия са двете награди за най-добър доклад на конференцията ESOMAR и наградата за отлични постижения Emerald Literati. Членува в Асоциацията на професионалните футуристи.

Авторите на книгата
Тапио

Тапио Розениус

 

Тапио е основател на Lighting Design Collective – фирма, специализирала се в решения за архитектурно и художествено осветление с единствен по рода си интегриран асортимент, включващ най-модерни услуги като създаване на цифрово съдържание, разработка на софтуер за осветление и стратегии за проектиране. Фирмата има офиси в Мадрид, Лондон и Хелзинки и работи със световна мрежа от сътрудници.

Родом от Финландия, Тапио е проектант и художник, чиито произведения са реализирани в повече от 25 страни и са удостоени с редица награди в областта на художественото осветление и осветителното проектиране.


Тапио има магистърска степен от Университета UCL Бартлет в Лондон и Medianomi по проектиране на осветление от TTVO, Финландия. Той редовно изнася лекции на академии и професионални събития по архитектура и дизайн.

Свържете се с нас

 

Използвайте този формуляр за делови запитвания за нашите професионални системи за осветление

 

Използвайте нашия подробен формуляр за по-сложни въпроси