You are now visiting our Global professional lighting website, visit your local website by going to the USA website

Следващата глава на
градското осветление

Изследване на City.People.Light

Малко светло вдъхновение. Изследването на City.People.Light разглежда най-новите и бъдещите тенденции в градското осветление. С мненията на архитекти, специалисти по градоустройство и водещи творци е разгледано как ще изглеждат и какво ще представляват нашите градове в бъдещето.

 

Най-новите резултати от изследователската програма са публикувани в книга с интервюта с експерти, основни тенденции и вдъхновяващи идеи за осветление от нашите семинари „Създаване на човешкия град“.

 

Едно бързо разлистване на този футуристичен конспект ще хвърли малко светлина върху съдбата на европейските градове – както от социокултурна гледна точка, така и от гледна точка на градското осветление.

 

Изследването на City.People.Light за 2014 г. можете да намерите в специализираните книжарници по света, да го купите от Amazon.com или да разгледате книжката. Вижте и раздела за изтегляне по-долу.

Скица от изследването на City.People.Light

Интервюта с експерти

 

Готови ли сте за малко задълбочена информация? Книгата съдържа разговори с известни анализатори, отраслови експерти и водещи професионалисти по градоустройство, архитектура и планиране.

Интервю от експерт

Матрица „Градско бъдеще“

 

Представяме ви матрицата „Градско бъдеще“: помощният инструмент за цялата програма City.People.Light. Научете повече за този практичен аналитичен инструмент и как можете да го използвате, за да дефинирате своята стратегия в осветлението.

Експерт обяснява матрицата „Градско бъдеще“

Семинари  

 

Запознайте се с идеите за светлината, разработени на семинарите „Създаване на човешкия град“. Тези мероприятия се проведоха в шест различни европейски града и в тях взеха участие някои от най-видните специалисти по градоустройство и архитекти по благоустройство в Европа.

Жена скицира по време на семинар

Марко Беволо

 

Марко е експерт в областта на стратегическото проектиране, изследването на хората и градското бъдеще. Той е основател на Marco Bevolo Consulting, бивш директор в централата на Philips Design в Холандия.

 

Изнасял е лекции в Школата по бизнес Уортън, Политехниката Темасек в Сингапур, Европейския институт по дизайн, Института по модата в Арнем и Университета в Тилбург, Холандия.

 

Сред множеството негови отличия са двете награди за най-добър доклад на конференцията ESOMAR и наградата за отлични постижения Emerald Literati. Членува в Асоциацията на професионалните футуристи.

Авторите на книгата
Тапио

Тапио Розениус

 

Тапио е основател на Lighting Design Collective – фирма, специализирала се в решения за архитектурно и художествено осветление с единствен по рода си интегриран асортимент, включващ най-модерни услуги като създаване на цифрово съдържание, разработка на софтуер за осветление и стратегии за проектиране. Фирмата има офиси в Мадрид, Лондон и Хелзинки и работи със световна мрежа от сътрудници.

Родом от Финландия, Тапио е проектант и художник, чиито произведения са реализирани в повече от 25 страни и са удостоени с редица награди в областта на художественото осветление и осветителното проектиране.


Тапио има магистърска степен от Университета UCL Бартлет в Лондон и Medianomi по проектиране на осветление от TTVO, Финландия. Той редовно изнася лекции на академии и професионални събития по архитектура и дизайн.

Свържете се с нас

 

Използвайте този формуляр за делови запитвания за нашите професионални системи за осветление

 

Използвайте нашия подробен формуляр за по-сложни въпроси