марки

По-добра светлина,

по-добро усвояване

Осветление SchoolVision

В днешния конкурентен свят е важно децата да получат възможно най-добър старт в живота. Това означава да осигурим оптимална учебна среда в училищата, в която децата да бъдат спокойни и съсредоточени, а учителите да вършат ефективно своята работа.

 

SchoolVision е специално разработено за тази цел. То осигурява специално калибриран спектър на светлината, който помага на децата да се съсредоточават и се адаптира към различната работа в клас. Резултатът е учебна среда, в която децата внимават и учителите могат ефективно да преподават.

Ученичка

Научно доказано

 

SchoolVision е подложено на изпитание в независимо изследване, проведено от управата на Хамбург, Германия и Университетска клиника Хамбург-Епендорф. Общо 166 ученици и 18 учители участват в едногодишния научен експеримент, който отчита значително подобрение в работата на учащите се.

В сравнение с децата под обикновено осветление, при децата, които учат под SchoolVision, се проявяват подобрения в концентрацията, задържането на вниманието и поведението. Освен това те четат по-бързо и правят по-малко грешки.

 

Цифрите говорят сами за себе си:

  • Скорост на четене – 35% повишение
  • Честота на грешките – 45% намаление
  • Хиперактивно поведение – 76% намаление

Как действа SchoolVision?

 

SchoolVision позволява на учителите да избират между четири различни настройки на светлината според часа от денонощието и дейността. Тези настройки симулират естествените цикли на дневната светлина, на които човешкото тяло реагира – за тях е известно, че помагат на децата да остават съсредоточени. Вариантите са:

 

  • Нормално – стандартна яркост и цвят, обичайната обстановка за един урок
  • Съсредоточено – най-висок интензитет на светлината и по-хладен цвят, помага за съсредоточаването при тестове
  • Енергично – високо ниво на интензитета, много хладен цвят, поддържа децата съсредоточени сутрин и след обяд
  • Спокойно – стандартно ниво на интензитета, топъл цвят, успокоява един хиперактивен клас

 

Нивата на осветеност, осигурявани от SchoolVision, съответстват на всички стандарти за осветление. Нещо повече – ако с него се заменят остарелите системи за осветление, могат да се постигнат до 57% икономии на енергия.

Вече мога да помогна на класа да контролира

нивата на енергията, за да оползотворим максимално всеки учебен ден. Със SchoolVision е по-лесно да се съсредоточат, за да усвояват по-добре материала."

 

-Тамара Воорянс, начално училище Винтелре, Холандия

Учител

 Винаги търся    начини

за подобряване на работата и реномето на нашето училище в рамките на нашия ограничен бюджет. Със SchoolVision постигаме измеримо по-високи резултати, а училището може да се похвали с отлична учебна среда, която дава на учениците най-добър старт."

 

-Яне ван дер Хейден, начално училище Винтелре, Холандия

Директор

Примери

Свържете се с нас

 

Използвайте този формуляр за делови запитвания за нашите професионални системи за осветление

 

Използвайте нашия подробен формуляр за по-сложни въпроси