Вдъхнете на жителите

гордост през нощта

Подобрена естетика

Нощта е време за отмора – мнозина обичат да се любуват на гледката, докато си правят вечерната разходка. Осигурете им радост за окото, като откроите най-доброто от градската среда с гъвкава бяла светлина. Тя се съчетава както с традиционните, така и с модерните конструкции, и придава на зелените площи жизнен, злачен вид.
Системата прожектори с бяла светлина от Philips откроява декоративните детайли на Кралския дворец в Стокхолм, Швеция

Одобрена от хората

 

Бялата светлина е идеална както за декоративно, така и за функционално осветление в обществените пространства. Почти 90% от анкетираните в едно изследване са съгласни, че бялата светлина е по-истинска от традиционните жълти натриеви лампи. Тази естествена атмосфера кара хората да се чувстват уютно в един градски център и на други места.

Хора се възхищават от статуя, осветена с бяла светлина от Philips
Добре осветен площад с бяла светлина от Philips

Помага на градовете да се развиват

 

Много съвременни общини гледат сериозно на осветлението и бялата светлина се радва на все по-голяма популярност сред тях. Председателят на кварталното сдружение Сомосагуас в Мадрид, Испания, споделя: „Осветлението отговаря на нашите строги естетически изисквания. Бялата светлина е по-близка до естествената, което подобрява качеството на живота на нашите жители и също така повишава цените на имотите.

Измерване на възприемането на цвета на светлината

 

Бялата светлина е огромно подобрение в сравнение с традиционното осветление – но нека не бъдем голословни. През 2005 г., в Лион, Франция е проведено теренно изследване EVALUM* за предпочитанията на анкетираните към видовете осветление. Студентите, живеещи в студентското градче INSA, и жителите на „Шести район“ в града оценяват различни светлинни източници.

 

Резултатите показват, че хората категорично предпочитат лампи с топла бяла светлина, с цветна температура 3000 K. Нивата на удовлетворение от тези лампи са по-високи от тези при натриевите и светлинните източници със студена бяла светлина (в спектъра от 4000 до 4200 K).

 

* EVALUM: Évaluation de lumières urbaines pour un éclairage durable (Оценка на светлинните източници за екологосъобразно осветление).

You are now visiting our Global professional lighting website, visit your local website by going to the USA website