В момента разглеждате уебсайта на Philips lighting. На Ваше разположение има и локализирана версия.
Предложения

  Справяне

  с промяната

  в климата

  Супермаркети Consum,
  Валенсия, Испания  


  Научете как Consum намалява своите въглеродни емисии със системи за светодиодно осветление.
  Доброто осветление на щандовете ориентира клиент в супермаркет Consum, Валенсия

  Използването на светодиодна
  технология 

     

  по начало е добро решение. Светодиодните системи Philips осигуряват възможно най-ниската консумация на енергия, предлагана в момента, и освен това осигуряват качество на осветлението, съответстващо на репутацията на марката Consum“.

   

  - Д. Емилио Бермел – ръководител на направление „Благоустройство“ в отдел „Развитие“

  С осветлението от Philips лесно се вижда колко са пресни рибата и месото в супермаркети Consum, Валенсия
  Светодиодните лампи Philips придават нов блясък на стоките в супермаркети Consum, Валенсия

  Предизвикателството на клиента

   

  Consum е най-голямата верига супермаркети по средиземноморското крайбрежие на Испания. В своето желание да намали въглеродните емисии с 5% годишно, тя се обръща към Philips, за да разбере с какво може да помогне енергийно ефективното осветление.

  Д. Емилио Бермел – ръководител на направление „Благоустройство“ в отдел „Развитие“ пред плодовете в супермаркети Consum, Валенсия

  Правилното осветление 


  Новият супермаркет Consum в Бечи е идеално опитно поле за светодиодите. С инсталирането на новаторската арматура и системи за управление фирмата успя да определи колко енергия може да се спести от внедряването на светодиодно осветление във всички магазини. С тази мисъл започнахме, като сменихме общото осветление на магазина с MASTER LEDtube GA. Тази арматура е идеалната замяна за традиционното луминесцентно осветление, благодарение на своето поразително качество и разпространение на светлината, създаваща приятна обстановка в магазина. Модернизацията осигури също така 45% икономии на енергия.

   

  За акцентиращото осветление инсталирахме таванни лампи LuxSpace Accent, които могат да се насочват към стоките, за да привличат вниманието към тях. Стените и хладилните витрини бяха оборудвани с MASTER LEDtube SA. Тази арматура е идеална за осветяването на хладилни витрини, защото не отделя топлина, а телата могат да се въртят, за да открояват определени стоки на фона на останалите.

   

  Инсталираната система за светодиодно осветление надмина всички очаквания. Новата система осигурява същата осветеност като старата, но с допълнителните предимства на светодиодите – чиста, бяла светлина с отлично цветопредаване, което подобрява външния вид на продуктите. Директорът по поддръжката Хавиер Мартинес е възхитен от модернизацията: „Вече имаме супермаркет, оборудван с най-добрата технология за осветление на пазара, която ни носи 60% икономии на енергия в сравнение с предишната инсталация. Можем да се гордеем, че имаме най-ефективно осветения супермаркет в цяла Валенсия."


  Новото решение за осветление за супермаркети намалява енергопотреблението в магазина с 35% – сериозна крачка към постигането на екологичните цели на Consum. Тази промяна не само ще намали сметките за ток на Consum, но 10-годишният експлоатационен срок на светодиодите ще намали и необходимостта от поддръжка до нулата.

  Справяне с
  промяната на климата

  Екипът

  Супермаркети Consum

  Подобни примери