В момента разглеждате уебсайта на Philips lighting. На Ваше разположение има и локализирана версия.
Предложения

  По-малко напрежение 
  при раждането

  Болница Нордшеландс,

  Хилерьод, Дания

   

  Научете как болничното осветление помага на родилките в болница Нордшеландс, Дания

  Сестра и бебе в родилната зала в болницата Нордшеландс

  Наистина мина
  много добре.

  Все едно влизаш в друг свят, в защитен балон. Помощта за дишането е много полезна – почти започнах да правя упражненията за дишане, докато гледах към стената. Невероятно. Отпускаш се и се отдаваш на движението“.

  – Пациентка на болницата
  Осветена в оранжево стая за пациенти
  Осветена в аквамарин стая за пациенти

  Предизвикателството на клиента

   

  Болница Нордшеландс се грижи за родилките. За да направи болезненото преживяване от раждането по-леко и не толкова напрегнато, институтът търси начини да подобри процеса на раждането със светлина и звук. Съвместно с Philips и Wavecare, болницата изгражда две специални родилни зали.

  Бебе в болницата Нордшеландс

  Правилното осветление

   

  Новите родилни зали са изградени като част от ПЧПИ (публично-частен проект за иновации). Надявахме се, че с помощта на успокояваща светлина и музика можем да намалим напрежението по време на раждането. Освен това инсталацията беше проектирана така, че да помага на жените с дихателните упражнения, като излъчва светлинни визуализации, които да ги напътстват.
   

  "Отделението искаше да премахне „болничната атмосфера“ от родилните зали", казва Бьорн Венервалд, ръководител на проекта в Wavecare. "Искахме да създадем атмосфера на балнеосанаториум и смятахме, че новите светлинни платна на Philips могат да ни помогнат. Това означаваше, че е време проектът да се възползва и от богатия опит на Philips в динамичното осветление“.
   

  Сетивните преживявания са разделени на три етапа, съчетаващи цветна светлина, успокояващи звуци и подвижни образи. Те включват встъпителна програма, дихателна програма и релаксираща програма. С новите системи жените по-лесно се отпускат и съсредоточават върху дишането. "Досега не съм видяла родилка, която да не е останала доволна", казва акушерката Мете Монсруд.

  Аудиовизуалните системи не само успокояват майките по време на раждането, но и болничният персонал казва, че е по-малко напрегнат. Всички светодиодни осветителни тела имат ниска консумация на енергия, а техният 50 000-часов експлоатационен срок свежда до минимум разходите за поддръжка и материали.

  Светещи платна

  Стени с блестящи цветове и светлини

  Разгледайте продукта

  Подобни примери