В момента разглеждате уебсайта на Philips lighting. На Ваше разположение има и локализирана версия.
Предложения

  Заредете дома си с енергия чрез

  компактното флоуресцентно осветление

  Компактните флоуресцентни крушки Philips (CFL) предлагат комфортна и мека светлина за приветлива атмосфера. Крушките CFL предоставят високи работни характеристики, пестене на енергия и светлина с дълъг живот. Тези крушки са най-продаваните енергоспестяващи лампи. Крушките CFL комбинират енергията на флоуресцентното осветление с удобството и популярността на осветителните тела с нажежаема жичка.

   

  Компактните флоуресцентни крушки Philips могат да се поставят на повечето осветителни тела, проектирани за крушки с нажежаема жичка, и използват около 75% по-малко енергия. Крушките CFL издържат от 6 до 15 пъти по-дълго (6000 – 15 000 часа). Крушките CFL са най-ефективни по отношение на разходите и ефикасни в зони, където светлината остава включена за дълго време.

   

  От настолни лампи и вградено осветление до декоративни осветителни тела компактните флоуресцентни крушки са налични в познатите форми и размери в мека бяла, естествена или дневна светлина.

   

  Вижте всички крушки CFL

       

  История


  Крушките CFL са представени в средата на 1980 г. Работните характеристики, ефективността (около 75% по-малко енергия от крушките с нажежаема жичка), цената и животът (10 пъти по-дълъг) са се подобрили от 1990 г. Крушките Philips CFL са добър избор за употреба у дома. Крушките CFL имат дори етикет енергийна звезда.

   

   

  Как работят нашите крушки CFL

   


  Светлината от флоуресцентната крушка за пръв път е създадена чрез електрическо напрежение, проведено през инертен газ, което създава ултравиолетова светлина, която е невидима за човешкото око. Ултравиолетовата светлина от своя страна взаимодейства със специални смеси на фосфори, които покриват вътрешната повърхност на тръбата на флуоресцентната лампа, която ефективно превръща невидимата светлина в полезна бяла светлина. Флоуресцентната крушка изисква специално захранване, наречено баластно съпротивление, което е нужно за регулиране на оперативния ток на крушката и предоставя съвместимо стартово напрежение. Електронните баластни съпротивления извършват същата функция като на магнитно баластно съпротивление, но превъзхождат остарелите магнитни продукти, като работят с много висока честота, която елиминира трептенето и шума, като едновременно с това увеличават ефективността. Електронните баластни съпротивления също така се проектират по-лесно за позволяване на по-консистентна и ефикасна работа на лампата, регулиране на лампата и свързване в мрежа на осветителни продукти за разширен контрол на осветлението.

  Научете повече за нашите крушки CFL

       

  Избирате крушки CFL? Ние обясняваме защо


  С нашите енергоспестяващи крушки можете да се насладите на ярка, зареждаща светлина, като едновременно с това пестите енергия и пари. Перфектни за предназначено осветление в студиа, работни офиси и други места, които имат нужда от допълнителна яркост, те издържат до 20 пъти повече от традиционалните крушки с нажежаема жичка и използват до 80% по-малко енергия
   

  Наличността в широк спектър от форми и размери ви дава сигурност, че ще намерите правилната крушка за нуждите си:
   

  •Много популярната пръчкова форма е перфектна за функционално осветление, обикновено при обикновени осветителни тела, абажури, където крушката е по-малко видима

  •Компактната спирална форма е перфектна за по-малки осветителни тела и е първи избор, ако имате нужда от по-мощна светлина, за да можете наистина да осветите пространството

  •Стандартната крушка(„Форма A“) е най-познатата форма, най-добра за създаването на приглушено осветление и уютна атмосфера, най-често използвана за настолни лампи или таванни осветителни тела.


  •Декоративните форми (глобуси и свещи) се използват за по-декоративни осветителни тела, където крушката се вижда повече


  •Тръбите се използват за предназначено осветление или за осветяване на големи площи, например коридори или гаражи

   

  Популярни продукти

  Вижте популярните ни продукти и изберете правилната крушка


  ЧЗВ

   

  Искате да научите повече за крушките CFL? Разберете повече чрез петте най-често задавани въпроса.

   

   

  1. Какви са предимствата на CFL?

   

  Компактните флоуресцентни крушки (CFL) са по-издръжливи, използват по-малко електричество от конвенционалните крушки с нажежаема жичка. Те са прекрасен избор, ако търсите лесен начин да спестите енергия и да намалите сметките си за осветление

   

   

  2. Колко дълго ще издържат?  Крушките CFL имат живот на използване от 6000 до 15 000 часа, така че рядко се нуждаят от подмяна. За сравнение обичайната крушка с нажежаема жичка обикновено се оценява на до 1000 часа.

   

  Действителният живот може да бъде повлиян от честотата на циклите на включване и изключване и работната среда (екстремно студена или гореща среда може да съкрати живота).

   

   

  3. Къде да използвам пръчки?

   

   

  Много популярната пръчковидна форма е перфектна за функционално осветление и обикновено се използва да предназначено осветление или за осветяване на големи площи, например коридори или гаражи, където крушката се вижда по-малко


  4. Къде да използвам спирални крушки?

   

   

  Компактната спирална форма е перфектна за малки осветителни тела и първи избор, ако имате нужда от по-голяма светлинна емисия, за да осветите наистина пространството

   

  5. Къде трябва да използвам крушки със стандартна или декоративна форма

   

  Стандартната крушка („Форма A“) е най-познатата форма и е най-удачна за създаване на приглушено осветление и уютна атмосфера, най-често използвана за настолни лампи и таванни осветителни тела. Налична също в разнообразие от декоративни форми за по-декоративни осветителни тела, където крушката се вижда повече.


  6. Какво да направя, когато крушката CFL спре да работи?

   

  Компактните флуоресцентни лампи трябва да бъдат третирани като специален отпадък. Те трябва да бъдат отнесени в регионалните съоръжения за рециклиране.

   


  Теми „Искам да знам“

   

  Избирате крушки CFL? Ние обясняваме защо

   

   


  Енергоспестяващите крушки са много икономичен избор.

  Те използват до 85% по-малко енергия от класическите крушки, ……и имат живот до 15 години, така че рядко има нужда от подмяна.

  Те предлагат перфектен диапазон от функционално осветление с висока яркост за площи, като работни помещения... кухни ... и всекидневни. Но това не е всичко!
   

  Енергоспестяващите крушки Philips CFL са в разнообразие от различни форми и дизайн.

  Те са налични и с различни цветни температури: от хладни тонове на ярка дневна светлина, която има свеж зареждащ ефект, до топли бели тонове, които ви отпускат и носят уют.
   

  Накратко:

  ако търсите лесен начин да спестите енергия и да намалите сметките си за осветление, енергоспестяващите крушки са прекрасен избор... и сега вече знаете, че те предлагат повече за създаването на правилния светлинен ефект и атмосфера, които подхождат на настроението ви.


  Съвети за енергоспестяващите крушки

  Портфолио на CFLi