В момента разглеждате уебсайта на Philips lighting. На Ваше разположение има и локализирана версия.
Предложения

  Вижте как LED лампите внасят естествените цветове на дневната светлина в дома ви

  Чиста, красива LED светлина

   Качеството на LED осветлението от Philips е очевидно от високата стойност на предаване на цветове, което означава, че цветовете остават верни и естествени винаги.

   

  Топлата ярка светлина не само подчертава интериора на дома ви и вдъхва живот на цветовете. Дългият живот и издръжливостта на лампите ни означават, че ще ги сменяте по-рядко. Докато традиционният външен вид изглежда познат, усъвършенстваната LED технология отвътре прави лампите ни различни. И не само цветовете ще останат верни, светлоотдаването остава стабилно през целия живот на лампата – което означава, че ще се наслаждавате на топлото сияние години наред.

   

  Продължавайте да четете, за да научите повече за индекса за предаване на цветове и какво означава това при избора на правилния източник на светлина за дома ви. 

  led-cri-png

  Какво представлява индексът за предаване на цветове?

   

  Ефектът на източника на светлина върху начина, по който изглеждат цветовете, се изразява с индекс за предаване на цветове (CRI) по скала от 0 до 100. Естествената светлина на открито има CRI от 100 и се използва като стандарт за сравнение на всеки друг източник на светлина.

  led-cri-2-png

   

  CRI на LED продуктите за осветление от Philips е винаги над 80, което е близко до стойността на слънцето и осигурява вярно и естествено отразяване на цветовете.

  Лумени и ватове

   

  Лумените и ватовете са важни понятия за разбиране на потреблението на енергия от източника на светлина. С прости думи: LED лампата използва значително по-малко енергия (ватове) за същото светлоотдаване (лумени).

   

  Пример: LED лампата използва само 2,5 вата за светлоотдаване от 115 лумена, докато традиционната лампа използва 15 вата (или шест пъти повече енергия!) за излъчване на същия брой лумени.

   

  Гледайте видеоклипа, за да научите повече за ватовете и лумените, или разгледайте упътванията в Wiki относно количеството светлина и ватове и лумени.

  Ватове и лумени