You are now visiting our Global professional lighting website, visit your local website by going to the USA website

Малко светлина придава
много чар

Бругзал, Утрехтски университет,
Холандия
 

Вижте как светлината преобразява един коридор в приятна зона за отмора.
Спокойна атмосфера с осветление от Philips

Черното
преобладава

в това помещение. Затова почти няма отразена светлина. С използването на светодиодни модули резултатът е много добър. Можем да осветим обзавеждането в стените така, че сякаш те се осветяват сами. Едновременно вълнуващо и успокояващо. То придава на тази зона специално излъчване, което се цени високо от потребителите“.

 

-Рандолф Мийкс, консултант на фирмата, обслужваща съоръженията в Утрехт

Спокойна атмосфера в пространствата за отмора с осветление от Philips
Спокойна атмосфера в пространствата за отмора с осветление от Philips

Предизвикателството на клиента


Бругзал е топла връзка между две сгради в Утрехтския университет. Превърната от библиотека в място за срещи през свободното време, зоната има нужда от концепция за осветление, която да допълва новата архитектура. Philips е натоварен с оживяването на Бругзал.
Пространства за отмора в Бругзал, Утрехтски университет, с осветление от Philips
  • Manage your projects with MyProjects
   Use MyProjects to create, save manage and share items and projects with you colleagues and team members.

Правилното осветление

 

Бругзал – първоначално топла връзка между две сгради – преминава над автобусна линия между сграда Ван Уник и новата библиотека в Утрехтския университет. По пространството с размери 45 на 13 метра са пръснати мебели за отмора на студентите. Осветяването на тази зона трябва да бъде в тон с новата цветова гама, която включва черно на стените, подовите секции и отоплителните тела, с червени и жълти акценти по мебелите и пода.

 

За да се запази духът на архитектурата, невидими осветителни тела осигуряват минимално разпределение на лъчите, където е необходимо. Новата светодиодна концепция е идеално решение. Светлинни ленти LEDline2 и Celino са използвани за създаването на гладки светлинни завеси, а двойните насочени лампи Fiorenza са използвани за директно осветяване на обзавеждането, за да осигурят светлина за четене.

 

Едно иначе неизползваемо пространство става място, в което студентите обичат да отдъхват, учат и общуват. Трайно подобрение чрез осветление.

 

Светодиодните насочени светлини, скрити в носещите греди на тавана, осигуряват наситено, но фокусирано осветление и създават усещането, че светлината идва от въздуха.

 

 • LEDline² BCS710/713/716/719/722
  LEDline² BCS710/713/716/719/722
  LEDline² is a high-performance linear grazing light creating color-changing effects and seamless curtains of light. Available in a wide range of colors, optics and forms the linear...
 • Celino TPS680/682
  Celino TPS680/682
  Celino is a complete luminaire range that reflects the market trend towards miniaturization and architectural integration, while delivering a significant advance in optical perform...

Подобни примери