Модерно

енергийно управление

Tour Sequana,
Иси Ле Мулино, Франция

 

Научете как осветлението за офиси помага на Tour Sequana да намали консумацията на енергия.

Искахме да
построим

сграда в тон с имиджа на Bouygues Télécom, сграда с отличителен визуален профил. Очевидно удобството и ефективността бяха сред най-важните елементи, заедно с екологичните съображения“.

 

- Франсоа Делатуш, директор по работната среда в Bouygues Télécom

Предизвикателството на клиента

 

Tour Sequana е телекомуникационен монолит. Със своите над 100 m височина, работното място на 2400 служители на Bouygues Télécom е построено като част от програма за градска реконструкция. Може ли интелигентното осветление за офиси да помогне на сградата да постигне своите цели по икономията на енергия?

    • Управлявайте проектите си с MyProjects
      Използвайте MyProjects да създавате, запазвате, управлявате и споделяте елементи и проекти с колегите и членовете на екипа си.

Правилното осветление 


Tour Sequana е изградена като част от проект за 100 000 m² нова офисна площ в Иси Ле Мулино. Екологичните съображения са от първостепенно значение за строителите – за всичко се изискват екологични сертификати. Основна цел на Tour Sequana е да намали консумацията на енергия до 90 kWh/m²/година. Това е от три до четири пъти по-малко от средното за високите сгради в парижкия район Ла Дефанс.


Проектантският екип започва да разработва система за офис осветление, която да балансира удобството с енергийната ефективност. T5 и светодиодна осветителна арматура са използвани, за да се създаде продуктивна приветлива обстановка, като се сведе до минимум енергопотреблението. Централно място в новата инсталация обаче заема решението Philips Somfy Light Balancing.


Системата работи, като балансира количеството топлина и светлина, влизащи отвън в сградата. 3500 автоматични щори, управлявани от моторите Somfy LW, са инсталирани около сградата. Щорите се задействат, за да контролират топлината, да намаляват зрителното напрежение от силната светлина и да се възползват от положението на слънцето. Когато щорите са затворени, изкуственото осветление се усилва. Когато щорите са отворени, изкуственото осветление се намалява, за да създаде оптимална осветеност за работата в офисите.

Благодарение на решението Philips Somfy Light Balancing, целевите нива на консумацията на енергия са постигнати. Tour Sequana получава оценка 10 за зрително удобство по процедурата за екологична оценка HQE.

Philips | Somfy

Подобрена енергийна ефективност. Philips и Somfy осигуряват пълен контрол върху светлината и топлината в сградата.

Разгледайте продукта

Подобрена производителност
със светлина

Екипът

Bouygues Télécom

Уебсайт
на клиента

Бернардо Форт-Бреския, Arquitectonia

Уебсайт
на архитекта

Somfy

Партньор на Philips
Уебсайт

Подобни примери

You are now visiting our Global professional lighting website, visit your local website by going to the USA website