В момента разглеждате уебсайта на Philips lighting. На Ваше разположение има и локализирана версия.
Предложения

  Малко светлина придава
  много чар

  Бругзал, Утрехтски университет,
  Холандия
   

  Вижте как светлината преобразява един коридор в приятна зона за отмора.
  Спокойна атмосфера с осветление от Philips

  Черното
  преобладава

  в това помещение. Затова почти няма отразена светлина. С използването на светодиодни модули резултатът е много добър. Можем да осветим обзавеждането в стените така, че сякаш те се осветяват сами. Едновременно вълнуващо и успокояващо. То придава на тази зона специално излъчване, което се цени високо от потребителите“.

   

  -Рандолф Мийкс, консултант на фирмата, обслужваща съоръженията в Утрехт

  Спокойна атмосфера в пространствата за отмора с осветление от Philips
  Спокойна атмосфера в пространствата за отмора с осветление от Philips

  Предизвикателството на клиента


  Бругзал е топла връзка между две сгради в Утрехтския университет. Превърната от библиотека в място за срещи през свободното време, зоната има нужда от концепция за осветление, която да допълва новата архитектура. Philips е натоварен с оживяването на Бругзал.
  Пространства за отмора в Бругзал, Утрехтски университет, с осветление от Philips

  Правилното осветление

   

  Бругзал – първоначално топла връзка между две сгради – преминава над автобусна линия между сграда Ван Уник и новата библиотека в Утрехтския университет. По пространството с размери 45 на 13 метра са пръснати мебели за отмора на студентите. Осветяването на тази зона трябва да бъде в тон с новата цветова гама, която включва черно на стените, подовите секции и отоплителните тела, с червени и жълти акценти по мебелите и пода.

   

  За да се запази духът на архитектурата, невидими осветителни тела осигуряват минимално разпределение на лъчите, където е необходимо. Новата светодиодна концепция е идеално решение. Светлинни ленти LEDline2 и Celino са използвани за създаването на гладки светлинни завеси, а двойните насочени лампи Fiorenza са използвани за директно осветяване на обзавеждането, за да осигурят светлина за четене.

   

  Едно иначе неизползваемо пространство става място, в което студентите обичат да отдъхват, учат и общуват. Трайно подобрение чрез осветление.

   

  Светодиодните насочени светлини, скрити в носещите греди на тавана, осигуряват наситено, но фокусирано осветление и създават усещането, че светлината идва от въздуха.

   

  • LEDline² BCS710/713/716/719/722
   LEDline² BCS710/713/716/719/722
   LEDline² is a high-performance linear grazing light creating color-changing effects and seamless curtains of light. Available in a wide range of colors, optics and forms the linear...
  • Celino TPS680/682
   Celino TPS680/682
   Celino is a complete luminaire range that reflects the market trend towards miniaturization and architectural integration, while delivering a significant advance in optical perform...

  Подобни примери