В момента разглеждате уебсайта на Philips lighting. На Ваше разположение има и локализирана версия.
Предложения

  Светло бъдеще за един медицински център

  Здравен център Фаньо,

  Нордбю, Фаньо, Дания

   

  Научете как светлината помага на Фаньо да запази висококвалифицирания персонал

  Площи за движение с осветление от Philips

  Фаньо ще бъде важен обект –

  затова мислим и действаме екологосъобразно във всички области“.

   


  - Главен общински ръководител Ларс Х. Олсен, община Фаньо.

  Външната част на здравен център Фаньо, осветена от Philips
  Светещото платно отблизо

  Предизвикателството на клиента

   

  Община Фаньо има високи очаквания за своя нов здравен център. В съоръжението с обща площ 3100 m² са разположени всички медицински служби на острова, заедно с учебно заведение. За да се поддържат специалисти с висока квалификация на острова обаче, е необходимо нещо повече от обичайното. Може ли новото осветление да помогне?

  Входът на център Фаньо с осветление от Philips

  Правилното осветление

   

  За да се привличат и задържат квалифицирани здравни работници, е необходима притегателна среда и модерни съоръжения. Общината обаче има други цели за центъра. Фаньо се намира в морето Ваден и затова е силно зависим от промените в околната среда и климата. Това кара общината постоянно да следи развитието на алтернативните енергийни решения и тя се обръща към енергоспестяващите светодиоди.
   

  Най-модерното осветление е внедрено в целия център. Таванните лампи LuxSpace осигуряват добре балансирано и еднакво осветление по цялото съоръжение – по-безопасна среда за хората с увредено зрение. Управление ColorChaser Touch е инсталирано, за да променя температурата на лампите в определени площи. Това позволява на центъра да създава успокояваща обстановка, където е необходимо, за да премахне напрежението при чакащите пациенти.
   

  Ясното и висококачествено осветление от светодиодите прави здравния център приятно място за работа. Нещо повече – новата система пести енергия и намалява емисиите на CO₂, а смяната на лампите с дълготрайни светодиоди премахва и необходимостта от честа смяна на 1300-те живачни крушки. Успешно се осъществява не само планът за задържане на висококвалифицирани специалисти, но и екологичният клас на центъра също получава най-високо одобрение.

  Новото светодиодно осветление в центъра намалява консумацията на енергия и емисиите на CO₂ с близо 70%.

  Подобни примери