В момента разглеждате уебсайта на Philips lighting. На Ваше разположение има и локализирана версия.
Предложения

  City.People.Light – 
  награда за 2014 г.

  Награда на City.People.Light за 2014 г.

  Вижте акцентите от интересните кандидатури в конкурса за наградата през 2014 г.
  Лайпциг

  Първа награда

  Град Лайпциг печели първа награда на City.People.Light през 2014 г.


  Град Лайпциг в Германия печели първата награда за своята градска реконструкция на площад Рихард Вагнер на 12-тата годишна церемония за наградите на City.People.Light на 7 ноември 2014 г. в Дубровник, Хърватия. Проектът на осветлението е извършен от ателие Licht Kunst Licht Bonn/Berlin, което също печели награда.

  От землище на пазарското селище през 10-ти век, от което се ражда град Лайпциг, площад Рихард Вагнер е изпълнен с политическа и архитектурна история от Средновековието до падането на Комунизма. Неповторимата атмосфера на осветлението внимателно допълва архитектурата на града с топла бяла светлина, която озарява сградите, скулптурните фонтани и пързалката. В крайния резултат се съчетават множество различни интереси, за да се създаде най-подходящата атмосфера с модерно светодиодно осветление, да се съхрани и открои старинната арматура и да се постигнат значителни икономии на енергия за града.
  Лайпциг
  Г-н Райнер Барт, представител от град Лайпциг, коментира: "Искахме да отдадем дължимото на историческите корени на Лайпциг и затова обявихме публичен конкурс за нов проект на осветлението с демократична процедура за взимане на решения. Проектът е отличен пример за това как могат да се включат гражданите и другите заинтересувани страни в подготовката на един проект за обновяване на града."

  "Philips и LUCI създадоха наградите на City.People.Light преди повече от десет години, за да отличат най-екологичните проекти за обновяване на градовете, които използват творчески светлината, за да подобрят живота и впечатленията както на гражданите, така и на посетителите," споделя Воислав Радович, ръководител „Външно осветление“ във Philips, Южен район на Централна и Източна Европа. "Проектите, които кандидатстваха тази година, бяха с изключително качество и поставиха нов стандарт за градовете на бъдещето. Лайпцигският проект беше не само новаторски с публичното набиране на идеи от гражданите, разкрасяването и безопасността на града, но и със съхраняването на крехкото равновесие между комплексния характер на историческите паметници с последната дума на осветителната техника."

  Проект на осветлението:
  Licht Kunst Licht
  www.lichtkunstlicht.com/en/
  Копенхаген

  Втора награда

  Мост „Велосипедна змия“, Копенхаген, Дания


  „Велосипедната змия“ е дълъг червен скулптурен мост специално за велосипедисти. Той представлява неповторима и вълнуваща алея, издигната високо над морското равнище, която разделя велосипедистите от пешеходците и предпазва кея отдолу. През нощта мостът е дискретно осветен с вградено в перилата осветление и обогатява околността като ярък визуален елемент. Журито тази година беше впечатлено от ограниченото използвано осветление – без допълнителна консумация на енергия за светлинните ефекти и без заслепяване.

  Архитектурата и проектът на осветлението са изпълнени от DISSING+WEITLING.

  Проект на осветлението:
  DISSING+WEITLING.
  www.dw.dk
  Страсбург

  Трета награда

  Плас дю Шато, Страсбург, Франция


  Плас дю Шато е емблематичен площад в съседство с катедралата Нотр Дам. Този проект успява да я преобрази в изключителна забележителност на Гранд Ил, обект от световното наследство на ЮНЕСКО. Журито е впечатлено от използването на светлината както на вертикалните, така и на хоризонталните повърхности – трудна задача, изпълнена по неповторим и изискан начин. Едногодишният процес на предварителна подготовка с участието на гражданите включва конференции, обиколки с екскурзовод, семинари и въпросници – всичко това засилва доверието в крайния резултат.

  Проектът на осветлението е изпълнен от l’Acte Lumiere.

  Проект на осветлението:
  l’Acte Lumiere
  www.acte-lumiere.com
  Уелингтън

  Специална похвала

  Уелингтън, Нова Зеландия


  Интерактивното осветление предотвратява престъпленията с екологична конструкция. Една тясна и тъмна уличка се превръща в безопасно и забавно място за пешеходците нощем, благодарение на тази художествена интерактивна осветителна конфигурация. Детектори на присъствие задействат игриви анимирани осветителни програми и приглушени цветове, които забавляват и оживяват пространството. Този проект подчертава способността на светлината да подобрява удобството, безопасността и видимостта на една улица чрез свързано интерактивно осветление, създаващо множество сценарии или "светлинни представления", задействани от датчици, които си взаимодействат с минувачите. Поразителната инсталация представлява голям полилей, който виси над уличката и излъчва фантастични светлинни ефекти. Освен това, проектът впечатлява журито с мисълта за избягване на заслепяването и излишната светлина. Проектът на осветлението е изпълнен от Stephenson & Turner NZ Ltd.

  Проект на осветлението:
  Stephenson & Turner NZ Ltd.
  www.stephensonturner.com
  Пула

  Специална похвала

  Осветление на живи кранове, Пула, Хърватия


  Това е единственият проект за осветление на "промишленото наследство" на наградите на City.People.Light – в чест на градската корабостроителница. Уляник е една от най-старите действащи корабостроителници в света. Вместо да бъде преместена от центъра, тя е изнесена на преден план и откроена като забележителност, напомняща за миналото на града и отдаваща дължимото на двигателя на икономическото развитие на района. Този единствен по рода си проект облива осемте величествени крана със светодиодна светлина от Philips, програмирана да излъчва 16 000 различни вариации на цвят и интензитет, за да акцентира върху промишленото наследство на Пула. Мащабно осветление добавя вертикална ос към сияйния морски хоризонт и придава динамична пластика на нощния пейзаж. Осветлението на крановете служи и като пример за други градове с пристанища или нови програми за развитие на градската среда. С превърнатата в жива забележителност корабостроителница, проектът за градско осветление се отличава със смелото решение да съхрани промишленото наследство, донесло разцвет на града. Видна забележителност, оживила морския бряг на Пула. Проектът на осветлението е изпълнен от Skira Lighting Design.

  Проект на осветлението:
  Skira Lighting Design
  www.skira.hr/
  Анкара

  Носител на Наградата на публиката за 2014 г.

  Общ осветителен план, Анкара, Турция


  Наградата на публиката е нова категория, в която публиката може да избере предпочитаната от нея кандидатура с градско осветление. Първите 16 проекта от наградите City.People.Light, избрани от независимо жури от професионалисти, се състезават за тази нова награда. Град Анкара получи най-много гласове от публиката. Анкара спечели, отчасти защото активизира Наградата на публиката чрез своята социална мрежа.
  Анкара
  Архитектурна хармония е създадена чрез включването на градските конструкции в един общ осветителен план. Топлата и елегантна обстановка съхранява нощния пейзаж, като използва разнообразна свързана бяла и цветна осветителна технология. Конфигурацията има положително въздействие върху жителите и посетителите, създава атрактивни площи, които ненатрапчиво подобряват облика на града с модерни силуети. Подобен род мащабни проекти за градско осветление не се срещат често и журито е убедено, че това е чудесен пример за възможностите за създаване и реализиране на цялостен общ осветителен план за активите и инфраструктурата на един цял град. Резултатът е огромно подобрение за облика и общото излъчване на града.

  Проект на осветлението:
  UVA Lighting & Engineering
  www.uva.com.tr/

  Свържете се с нас

   

  Използвайте този формуляр за делови запитвания за нашите професионални системи за осветление

   

  Използвайте нашия подробен формуляр за по-сложни въпроси