Осветяване пътя към безопасно връщане на работа с Philips UV-C Upper-Air

Forte Partners

Офис сграда на Forte Partners

Букурещ, Румъния

В контекста на пандемията COVID-19, Forte Partners трябваше бързо да се адаптират, за да осигурят на своите наематели комфорта да се върнат в офиса.

В нашия офис сме инсталирали осветителни тела за дезинфекция на горната част на помещенията, които са монтирани на високо заради хората, работещи в помещенията, и това предотвратява излагането на източник на UV-C светлина. Поради естествената вентилация в помещението този дезинфекциран въздух от горните части на етажа може да се рециркулира по най-добрия начин и затова ние го считаме за идеалното приложение за нашите офиси и други обитавани сгради.
– Стивън Бърк, строителен директор, Forte Partners
Предизвикателство, свързано с клиентите на Forte partners

Предизвикателство, свързано с клиентите

В контекста на пандемията COVID-19 Forte Partners трябваше бързо да се адаптират следователно те потърсиха най-ефективните процедури и мерки за безопасност, за да осигурят на наемателите комфорта да се върнат в офиса. С повишен акцент върху чистотата, тяхната основна цел е да дадат на потребителите на сградата възможност да се съсредоточат върху регулярните си дейности, без да се притесняват за здравословни проблеми в офиса.

Концепцията и решението

Като иновативен разработчик, Forte Partners се нуждаеше от революционно, ефективно решение за сградата на централата си. Ето защо те бяха първият партньор, който възприе решението с UV-C лъчи в офиса на централата си, като инсталира 6 осветителни тела Philips UV-C Upper Air за дезинфекция в офис пространството и заседателните зали. Forte Partners стана пионер в дезинфекцията на въздуха с UV-C лъчи, като запозна с нея и своите наематели, за да им докаже, че е възможно да се създаде безопасна среда, в която хората да останат и да работят.

Оборудването Philips Upper-Air е проектирано да пречиства въздуха, като неутрализира всички микроби, вируси и бактерии. Технологията се използва за дезинфекция повече от 35 години. През 2020 г. заедно с Бостънския университет успяхме да го тестваме и сертифицираме за общи цели. 

Светлинният сноп на UV-C лъчите се контролира от специфични рефлектори и от дизайна на жалузите. Това позволява дезинфекция на въздуха в пространството, като същевременно гарантира, че ежедневните бизнес дейности могат да продължат под зоната, където устройството е активно. 

Осветителните тела UV-C Upper Air дезинфекцират непрекъснато. В помещенията въздухът се изкачва нагоре чрез естествена конвекция. След като бъде дезинфекциран от осветителните тела, той пада обратно надолу и се смесва с по-ниските въздушни слоеве в офис пространството.

Това означава, че те могат да се управляват, докато хората са в стаята, което позволява на потребителите на сградата да останат в безопасност и да се фокусират върху ежедневните си задачи. Това решение е подходящо за всякакви затворени среди, където хората се нуждаят от защита – в офис пространства, както направихме тук с Forte Partners, но също и в училища, магазини и дори фабрики.

Свързани референтни проекти

Bosch

Find out how Bosch is using office lighting to create a productive work atmosphere and save energy.