Конюшни Bourne Hill създават по-безопасна среда с UV-C осветление

Представяне на Bourne Hill

Конюшни Bourne Hill

Хоршам, Великобритания

Конюшните Bourne Hill Stables, дом на едни от най-силните и здрави коне в състезателния спорт, са монтирали UV-C осветление на Philips, за да ги предпазят от болести, причинени от вируси и микроорганизми.

Обединеното кралство с право е глобален център за отглеждане на коне. През 2017 г. PwC изчисли, че индустрията за отглеждане на чистокръвни породи е донесла ва британската икономика 425 милиона бр. лири и е спомогнала за запазване на над 19 000 работни места.
-Роланд Стендли, конюшни Bourne Hill
Предизвикателство за клиентите на Bourne Hil

Предизвикателство, свързано с клиентите

Както всички животни, конете са изправени пред редица заплахи от вируси и други микроорганизми. Когато възникне риск от заболяване, те трябва да бъдат държани в изолация и повече не могат да се състезават. Неотдавна огнището на вируса на херпес по конете (EHV-1) доведе до блокиране на почти 4000 коня в базата данни на Международната федерация по конни спортове и спиране на международно състезание в 12 европейски държави. Това е следствие от голямо огнище на грип по конете, което може да има сериозни последици за конете и техните собственици.

Решението на Bourne Hill

Решението за осветление с UV-C

Продуктите с UV-C лъчи от Philips използват ултравиолетова светлина, за да инактивират микроорганизмите и да ги направят безвредни за хората и животните. След консултация, 22 модула за дезинфекция с UV-C лъчи на горните пластове въздух са монтирани чрез стенен монтаж в конюшните Bourne Hill.

Устройствата създават контролирана зона с UV-C лъчи в горната част на коридора на конюшнята. Въздухът непрекъснато се дезинфекцира, докато преминава през зоната с UV-C лъчи чрез естествена конвекция, докато ежедневните дейности продължават отдолу. Системата е внимателно проектирана, за да гарантира, че конете или персоналът не са прекомерно изложени на UV-C лъчи.

Свързани референтни проекти

More chance of football success with UV-C disinfection lighting

PSV Eindhoven chooses Philips UV-C air disinfection lighting to protect the stadium against bacteria and viruses

UV-C air disinfection - 't Klaslokaal

By installing Philips UV-C disinfection upper air, ‘t Klaslokaal is the first gym to disinfect air in workout spaces in the Netherlands.

Veenendaal Swimming Pools

See how Philips LED lighting installation at Veenendaal chlorinated swimming pools reduces disruption and improves safety.