В момента разглеждате уебсайта на Philips lighting. На Ваше разположение има и локализирана версия.
Предложения

  Вдъхнете на жителите

  гордост през нощта

  Подобрена естетика

  Нощта е време за отмора – мнозина обичат да се любуват на гледката, докато си правят вечерната разходка. Осигурете им радост за окото, като откроите най-доброто от градската среда с гъвкава бяла светлина. Тя се съчетава както с традиционните, така и с модерните конструкции, и придава на зелените площи жизнен, злачен вид.
  Системата прожектори с бяла светлина от Philips откроява декоративните детайли на Кралския дворец в Стокхолм, Швеция

  Одобрена от хората

   

  Бялата светлина е идеална както за декоративно, така и за функционално осветление в обществените пространства. Почти 90% от анкетираните в едно изследване са съгласни, че бялата светлина е по-истинска от традиционните жълти натриеви лампи. Тази естествена атмосфера кара хората да се чувстват уютно в един градски център и на други места.

  Хора се възхищават от статуя, осветена с бяла светлина от Philips
  Добре осветен площад с бяла светлина от Philips

  Помага на градовете да се развиват

   

  Много съвременни общини гледат сериозно на осветлението и бялата светлина се радва на все по-голяма популярност сред тях. Председателят на кварталното сдружение Сомосагуас в Мадрид, Испания, споделя: „Осветлението отговаря на нашите строги естетически изисквания. Бялата светлина е по-близка до естествената, което подобрява качеството на живота на нашите жители и също така повишава цените на имотите.

  Измерване на възприемането на цвета на светлината

   

  Бялата светлина е огромно подобрение в сравнение с традиционното осветление – но нека не бъдем голословни. През 2005 г., в Лион, Франция е проведено теренно изследване EVALUM* за предпочитанията на анкетираните към видовете осветление. Студентите, живеещи в студентското градче INSA, и жителите на „Шести район“ в града оценяват различни светлинни източници.

   

  Резултатите показват, че хората категорично предпочитат лампи с топла бяла светлина, с цветна температура 3000 K. Нивата на удовлетворение от тези лампи са по-високи от тези при натриевите и светлинните източници със студена бяла светлина (в спектъра от 4000 до 4200 K).

   

  * EVALUM: Évaluation de lumières urbaines pour un éclairage durable (Оценка на светлинните източници за екологосъобразно осветление).