В момента разглеждате уебсайта на Philips lighting. На Ваше разположение има и локализирана версия.
Предложения

  Чувстваме се по-сигурни

  през нощта

  Сигурност


  Светлината играе голяма роля за нашето чувство за сигурност навън през нощта. В слабо осветените площи лицата и дебнещите опасности по-трудно се разпознават. Изследване в Полша установява, че когато преминават през неосветена площ, почти три четвърти от участниците се страхуват за своята безопасност.
  Жени ходят по улица, ефективно осветена от Philips

  Спокойствие с бяла светлина  

   

  Бялата светлина издига удобството и сигурността на ново равнище. Със своето превъзходно цветопредаване и по-добро възприемане на яркостта, тя улеснява разпознаването на предмети, цветове, форми и други детайли. Дори от разстояние разпознаването на лицата се подобрява при бяла светлина, което спомага за премахване на безпокойството. Бялата светлина също така осигурява най-добре балансирано осветление, без дразнещи засенчени площи.

  На улицата, осветена с бяла светлина от Philips, гражданите се чувстват по-спокойни

  Създава „непорочен“ кръг от сигурност  


  Бялата светлина създава самовъзпроизвеждаща се верига от събития – своеобразен „непорочен“ кръг, който води до по-голяма сигурност. Ако жителите се чувстват по-сигурни на улицата, те ще излизат по-често. Колкото повече хора се разхождат и карат колела навън, толкова по-оживени и по-приветливи стават улиците.

   

  Когато навън има повече хора, битовата престъпност намалява и градът става още по-привлекателен за жителите и посетителите.

  Намалява престъпността, побеждава страха  


  Бялата светлина наистина може да накара обществото да се почувства по-спокойно. Последните изследвания ясно показват, че една по-силно и по-равномерно осветена среда намалява страха от престъпността, а бялата светлина помага за залавянето на престъпниците.

   

  Според говорител от общинския съвет на Нийт Порт Толбът в Уелс, „бялата светлина спомага за намаляването на престъпността, като подобрява осветеността и улеснява разпознаването на лицата и цветовете. Това възпира престъпниците и помага на полицията“. Бялата светлина също така подобрява качеството на образа от камерите за видеонаблюдение – по-ясни веществени доказателства.

  Полицай наблюдава охранителните камери
  Паркингът става по-безопасен с бяла светлина от Philips

  Борба с престъпността със светлина: сравнително изследване

   

  През 2000 г., изследователски проекти, проведени от Института по криминалистика към Кеймбриджкия университет, проучват влиянието на подобреното улично осветление върху престъпността в два градски района в Обединеното кралство. В Дъдли престъпленията намаляват с 41% в експерименталния район, в сравнение с намаление от 15% в контролен район.

   

  В Стоук престъпленията намаляват с 43% в експерименталния район и с 45% в два съседни района, в сравнение с едва 2% в два контролни района. Заключението е, че икономиите от намалената престъпност превишават финансовите разходи за подобренията на уличното осветление от 2,4 до 10 пъти след една година. Връзката между нивата на престъпността и осветлението показва, че новите лампи не само помагат в борбата с престъпността, но и сами се изплащат, като намаляват незаконната дейност.