В момента разглеждате уебсайта на Philips lighting. На Ваше разположение има и локализирана версия.
Предложения

  Поразителна обстановка,

  победоносна атмосфера за Френдс Арена

  Френдс Арена,
  Солна, Швеция


  Научете как модерното осветление на стадиона помага на Френдс Арена да смайва феновете отдалеч
  Впечатляващата външност на Френдс Арена в Швеция с осветление от Philips

  Архитектурното
  осветление

  трябва да бъде спокойно, с плавни промени на цветовете. Светлинната конфигурация има нужда от определена консистенция, за да създава впечатление, че фасадата е боядисана в различни цветове – в това наистина успяхме“.

   

  - Хелена Окерберг, архитект на осветлението. Lighthouse AB

  Фасада с променящи се цветове на Френдс Арена, Швеция
  Поразителната фасада с променящи се цветове на Френдс Арена, Швеция, осветена от Philips

  Предизвикателството на клиента

   

  Новият национален стадион на Швеция има нужда от гигантска система за осветление. Първоначалният план за външно осветление на обекта с неговите 65 000 места обаче се оказва твърде скъп и невъзможен за поддръжка. Проектантската агенция за осветление Lighthouse AB предлага по-практичен план с технология на Philips.

  Стадионът Френдс Арена с ефективно осветление от Philips за спортни обекти

  Правилното осветление 


  Модерната архитектура на новопостроената Френдс Арена има нужда от свежо и интересно осветление. Идеята е да се създаде жива фасада, която да може да се променя според различните събития. За целта проектантите търсят система за RGB осветление на стадиона, достатъчно мощна, за да осветява 24-метровата височина на фасадата отгоре и отдолу.

   

  Philips iColorGraze има готово решение за поразително излъчване. Въпреки ниската консумация на енергия, светлината може да се излъчва на голямо разстояние и да създава стена от ярки цветове. Осветителните тела са разположени през 3 метра за баланс и лесна поддръжка. Съвместно с архитекта е избрана мазилка с подходящ тон и релеф, която подобрява ефекта на отразената светлина.

   

  Вътре в обекта 316 осветителни тела ArenaVision осветяват терена и осигуряват кристалноясна видимост както за зрителите, така и за играчите. Тези прожектори постигат целта за осветяване на терена при минимален разход на енергия. Освен това, осветителните тела могат да се насочват поотделно, за да поддържат осветеността под 3500 lux за телевизионните излъчвания по изискванията на FIFA. С постигането на всички поставени цели, проектът е изразителна победа за Френдс Арена.


  Светодиодното фасадно осветление може моментално да променя цветовете – така външността на стадиона може да представя клубните цветове или да се адаптира към сезонните събития. Независимо от цвета, поразителните стени от светлина неизменно очароват посетителите отдалеч.

  • ArenaVision MVF404
   ArenaVision MVF404
   The ArenaVision MVF404 floodlight – designed for outdoor sports stadiums – dramatically increases the theatrical and emotional impact of sports for TV audiences and spectators, whi...

  Гордост
  за феновете 

  Екипът

  Peab AB

  Строителна фирма/клиент

  Хелена Окерберг, Lighthouse AB

  Архитект на осветлението

  Подобни примери