В момента разглеждате уебсайта на Philips lighting. На Ваше разположение има и локализирана версия.
Предложения

  От изоставена мина

  до местно богатство

  C-Mine,
  Генк, Белгия


  Научете как осветлението на една изоставена мина помага на жителите на Генк

   

  Philips осветява C-Mine и я превръща в изключителна забележителност

  Комбинацията от
  енергийно ефективни, 

  стандартни и поръчкови светодиодни решения съживиха нашия исторически обект. Бъдещите мероприятия ще се провеждат с подобаващ стил“.

   

  - Вим Дрийс, кмет на Генк

   

  C-Mine се откроява с атрактивно цветно осветление
  C-Mine сутрин

  Предизвикателството на клиента

   

  C-Mine в Генк е останка от индустриалното минало. Двете постройки над някогашната процъфтяваща каменовъглена мина все още се извисяват над местния пейзаж. В желанието си да облагородят площадката около обекта и да привлекат туристи, общинските ръководители търсят интересна концепция за осветление.

  Правилното осветление 


  Централно място на площадката заемат две гигантски постройки над мината с височина 50 и 70 метра. Общинският съвет, в желанието си да запази местната история, решава да ги превърне в поразителен визуален център.

   

  Philips е готов с новаторско изобретение. Нашата революционна арматура LEDline е внимателно разположена по вътрешната страна и краищата на постройките, за да запълни металните решетъчни конструкции с цветно външно осветление. През нощта постройките над мината наистина са чудна гледка. С поставените светлини те се превръщат в поразителна неоиндустриална забележителност, отдаваща дължимото на тяхното място в историята на Генк.

   

  Допълнителни светодиодни системи за осветление на забележителности са поставени по периметъра на площадката, за да стане приятно място за посетители и минувачи. Предимството от изместването на светлините от центъра към краищата на площадката е, че вниманието на хората се насочва към величествените конструкции около нея. Районът става много по-привлекателен, а общината в Генк печели от икономиите, осигурени от енергийно ефективните светодиодни светлини с малка необходимост от поддръжка.

   

  Всички жители печелят от реконструираната мина. Туристите се увеличават, а новите предприятия на обекта финансират културен център за изкуствата.

  • LEDline² BCS710/713/716/719/722
   LEDline² BCS710/713/716/719/722
   LEDline² is a high-performance linear grazing light creating color-changing effects and seamless curtains of light. Available in a wide range of colors, optics and forms the linear...

  Паметник на градската
  история със светлина

  Екипът

  Община Генк

  Клиент

  Уебсайт

   

  Ханеке Кейне, HOSPER

  Архитект на ландшафта
  Уебсайт

  Luc Peumans Painting With Light

  Уебсайт на проектанта
  на осветлението

  Подобни примери