В момента разглеждате уебсайта на Philips lighting. На Ваше разположение има и локализирана версия.
Предложения

  Динамично

  отражение

  Архив на регион Рона, Лион, Франция  

   

  Вижте как Les Eclaireurs създават динамично отражение върху златистия материал в архива на регион Рона със светодиоди.

  Архив на Регион Рона – Les Eclaireurs, © Рено Аро, фотограф

  В допълнение към
  прожекциите,  

  си представяхме светлина над читалнята, която символично да пронизва сградата."


  Люка Гоа, проектант на осветление в Les Eclaireurs, Лион, Франция

  Архив на Регион Рона – Les Eclaireurs, © Рено Аро, фотограф

  Предизвикателството на клиента


  От южната страна на централната гара в Лион, новите Archives Départementales (архивът на регион Рона) за департамента Рона стават част от деловия квартал Пар Дьо. Те заемат стратегическо положение, завършващо новото градско пространство покрай железопътните линии.
  Архив на Регион Рона – Les Eclaireurs, © Рено Аро, фотограф

  Правилното осветление

   

  Съгласно френските разпоредби, изискващи 1% от разходите за строителство на всяка нова сграда да бъдат заделени за произведение на изкуството, постоянна художествена инсталация на осветление е проектирана от Les Eclaireurs – агенция за проектиране на осветление от Лион.

   

  В допълнение към прожекциите, "си представяхме светлина над читалнята, която символично да пронизва сградата и да преминава през металните ленти на щорите. За целта решихме да използваме блокове от светодиоди, създаващи това динамично отражение върху златистия материал". Програмирани в голяма двуизмерна матрица, тези светодиоди създават вълни от златисто фоново осветяване.

   

  Осветителните тела e-Graze Powercore в комбинация от яркобели и жълти светодиоди са използвани за динамичната фасада и за дискретно осветяване на сърцевината на основната фасада, когато сградата почива. "Избрахме ги заради ефективността, чудесната равномерност и лесния монтаж, благодарение на цялостното окабеляване, включващо както захранването, така и сигнала за DMX", обяснява Люка Гоа. Закрепени за решетката на сервизните пътеки, тези светлинни блокове са лесно достъпни и регулируеми.

  Подобни примери