В момента разглеждате уебсайта на Philips lighting. На Ваше разположение има и локализирана версия.
Предложения

  Свързва

  срещи с културата

  Маршрут „Реки от светлина“,
  Валядолид, Испания


  Научете как Валядолид създава екскурзия из историческия град с архитектурно осветление
  Архитектурно осветление в Пасахе Гутиерес, Валядолид с осветление от Philips по концепцията „Реки от светлина“

  Новото архитектурно
  осветление

  дава тласък на туризма във Валядолид и засилва неговата репутация на новатор."
  Дърво Чилида по маршрута „Реки от светлина“ с осветление от Philips
  Осветление за маршрута „Реки от светлина“, Валядолид със светодиодни лампи от Philips

  Предизвикателството на клиента

   

  Валядолид е един от градовете с най-богата история в Испания. Някогашна столица на Испанската империя, той има богато културно наследство и е пълен с елегантни дворци, църкви, площади, театри, паркове и музеи. Може ли светлината да помогне на общинския съвет да открои историческото значение на Валядолид?

  Ландшафтно осветление от Philips на театър Калдерон, Валядолид

  Правилното осветление 


  Взето е решение градското осветление да се използва за създаване на зрелищен туристически маршрут, открояващ красивите забележителности на Валядолид. Местната агенция за дизайн Aureolighting разработва концепцията „Реки от светлина“. Името е свързано с река Есгуева, която някога е минавала през стария град, но е била отклонена, когато Валядолид започва да се индустриализира. Проектът цели да създаде нова символична „река“ на мястото на старата Есгуева, като освети по един красив начин пространствата и паметниците по пътя.

   

  Philips работи заедно с ELPA – изпълнителят на електроинсталациите на града, – за да инсталира най-различна светодиодна арматура по маршрута. Преминаващите по маршрута посетители виждат околната архитектура осветена с ярки цветове. Основният цвят на Валядолид – бордо – се използва за осветяването на културните забележителности, а синьозеленият цвят направлява хората по реката. Цветовете на останалите сгради се променят според културните събития като коледна елха.

   

  Светодиодни екрани дават информация за паметниците по маршрута. Това допълнение към маршрута среща известни трудности, защото тогава още няма технология за безжично свързване на екраните. С малко научно-изследователска и развойна дейност, обаче, е намерен вариант и Philips успява да осигури готово решение за града.

   

  Маршрутът „Реки от светлина“ е блестящ пример за градско и ландшафтно осветление. Проектът внася ново очарование в града, а разходката по маршрута е отлична екскурзия както за туристите, така и за жителите.

  • LEDline² BCS710/713/716/719/722
   LEDline² BCS710/713/716/719/722
   LEDline² is a high-performance linear grazing light creating color-changing effects and seamless curtains of light. Available in a wide range of colors, optics and forms the linear...
  • eW Graze MX Powercore
   eW Graze MX Powercore
   Many architectural structures need a linear fixture capable of illuminating multiple storeys with minimal setback. Property owners/end users need a controllable product capable of ...

  Води посетителите
  със светлина 

  Екипът

  Общински съвет Валядолид

  Клиент

  AUREO

  Проектант на осветлението

  Към уебсайта

  Лара Елбас

  Проектант на осветлението

  Към уебсайта

  ELPA

  Изпълнител на инсталацията

  Подобни примери