В момента разглеждате уебсайта на Philips lighting. На Ваше разположение има и локализирана версия.
Предложения

  Учениците
  не се разсейват

  Началното училище Винтелре, Винтелре, Холандия

     

  Научете как интелигентното училищно осветление помага на децата в началното училище Винтелре.
  Учениците в началното училище Винтелре, където осветлението от Philips създава подходяща среда за обучение в класните стаи

  Сутрин
  започваме

  с ярко осветление, което създава енергия, а обикновено завършваме деня с топла светлина, която успокоява и е подходяща за обсъждания и творчески дейности. Тази промяна в осветлението се одобрява както от учениците, така и от учителите – затова считаме, че ефектът от решението SchoolVision в нашите класни стаи е положителен“.

   

  - Яне ван дер Хейден, директор на началното училище Винтелре

  Учениците работят в обичайната светла обстановка в началното училище Винтелре

  Предизвикателството на клиента


  Винтелре е едно по-различно начално училище. То е част от Велдвест – организация, включваща 18 училища, която цели да разкрие индивидуалните заложби на децата. Съвместно с университета в Твенте, Винтелре и Велдвест подлагат осветлението SchoolVision на изпитание в класните стаи.
  Добре насоченото осветление спомага за създаването на идеална атмосфера в класните стаи в началното училище Винтелре

  Правилното осветление

   

  Проектът започва, когато Велдвест се обръща към Philips за съвет. Организацията е научила за ново изследване, проведено от Хамбургския университет – то показва, че светлината може да намали безпокойството у децата. В желанието си да подобри осветлението в училищата, Велдвест получава чудесна възможност да изпробва осветлението SchoolVision в своите класни стаи.

   

  Осветление SchoolVision е инсталирано в две стаи в училището Винтелре, а два класа от началното училище Велдвест Де Ранк във Велдховен са избрани за контролна група. Това позволява на изследователите да сравнят работата на учениците в класните стаи с и без SchoolVision.

   

  Новаторската система SchoolVision цели да създаде идеалната атмосфера за обучение в класните стаи. Тя позволява на учителите да избират четири готови настройки на осветлението: нормално, енергично, съсредоточено и спокойно. Тези настройки могат да се използват, за да успокояват децата, когато са превъзбудени, да ги събуждат, ако са разсеяни, или да им помагат да се съсредоточават за по-трудни задачи. Както децата, така и учителите са доволни от новото осветление, а учителите отбелязват подобряване на концентрацията.

   

  Първоначалните резултати показват, че концентрацията е с 8,7% по-висока в класната стая със SchoolVision. Нивото се повишава до 13,6% след един месец, а резултатите се очаква да нараснат още повече в дългосрочен план.

  • SchoolVision TBS477, recessed
   SchoolVision TBS477, recessed
   This recessed luminaire is part of our SchoolVision lighting concept – the only energy-efficient lighting solution that has proven to increase the learning performance of children ...
  • SchoolVision TCS477, surface mounted
   SchoolVision TCS477, surface mounted
   This surface-mounted luminaire is part of our SchoolVision lighting concept – the only energy-efficient lighting solution that has proven to increase the learning performance of ch...

  По-добро усвояване
  със светлина

  Екипът

  Stichting Veldvest

  J. Verheggen, електроинженер

  Инсталатор

  Към уебсайта

  Подобни примери