В момента разглеждате уебсайта на Philips lighting. На Ваше разположение има и локализирана версия.
Предложения

  Градска архитектура: 

  пейзаж, изваян със светлина

  Палата на град Билбао, 
  Шанхай

     

  Научете как динамичен макет на града е оживен със светлина.
  светлинен макет представя развитието на Билбао

  Светлинен шедьовър, 

  който представя на посетителя развитието на Билбао с мултимедийна и интерактивна обиколка."
  развитието на един град, представено със светлина
  развитието на един град, представено със светлина

  Предизвикателството на клиента


  За световното изложение през 2010 г. в Шанхай испанският град Билбао е избран сред 113 конкурентни града като блестящ пример за устойчиво градско развитие. За да отбележат по подобаващ начин това признание, представителите на Билбао на това събитие изграждат инсталация, описваща развитието на града. За да се откроят по достойнство постиженията на Билбао обаче, е необходим подобаващ гвоздей на програмата.
  динамичен светлинен макет

  Правилното осветление

   

  Инсталацията на Билбао на световното изложение през 2010 г. в Шанхай, озаглавена „Билбао Гугенхайм“, представя забележителното преобразяване на града през последните 25 години. Преодолял съсипването на околната среда и индустриалната криза, за да се превърне в един от най-привлекателните градове в Европа, Билбао е блестящ пример за градско възраждане. Гвоздеят на програмата на изложението, създаден от дизайнера Естер Писаро, е огромен макет от светлина и материя, представящ архитектурата на града.

   

  Philips с гордост осигурява светлината. Инсталацията е замислена като „затворена кутия“, в която осветлението е част от магията. Технологията iColor Flex SL е избрана за динамичното осветяване на макета, тъй като позволява всеки светодиод да се управлява поотделно. Постигнатите цветни ефекти, които се променят и преливат пред очите на зрителите, позволяват на дизайнера да създаде кутийки от светлина и сияйни мрежи от светодиоди. С помощта на компютърното програмиране тези мрежи са използвани за светлинна хореография, представяща преобразяването на града.

   

  Устието на Билбао е пресъздадено със светодиоди Philips Flexitube. Използвани са повече от 80 метра светещи Flexitube, за да пронижат греда с ярка светлинна нишка – реверанс и към драконите в китайската митология. Управлението на светлинните ефекти е осигурено от контролера Pharos LPC20, програмиран в хармония с прожектираните на стените видеоматериали. Крайният резултат е смайваща смесица от изкуство и светлина.

   

  Philips осигурява цялостното готово аудиовизуално решение за палатата, включващо системите за динамично осветление, управлението и програмирането, видеопроекторите, софтуера, озвучаването и изпълнението на инсталацията.

  Градска архитектура: пейзаж,
  изваян със светлина

  Екипът

  Общински съвет Билбао

  Артемио Фокс, Карлос Лахос, Инес Примо де Ривера

  Архитект

  Vitelsa

  Инсталатор

  Към уебсайта

  Естер Писаро

  Дизайнер на макета

  Подобни примери