В момента разглеждате уебсайта на Philips lighting. На Ваше разположение има и локализирана версия.
Предложения

  Древна история,
  съвременно осветление

  Египетски музей, Италия

   

  Научете как светодиодното осветление за музеи представя древните експонати в най-добрата светлина.

  Статуя в Египетския музей, Италия с енергоспестяващо светодиодно насочено осветление от Philips

  Наистина сме впечатлени
  и се радваме

     

  как никой не може да повярва, че това е светодиодно осветление. Благодарение на енергоспестяващите насочени лампи MASTER LED, спестяваме около 600 евро на месец в Гробницата на Ха и Залата на статуите“.

   

  - Елени Василика, директор, Египетски музей, Торино

   

   

  Статуя на трон в Египетския музей с най-модерното светодиодно осветление от Philips
  Осветяване на статуя в Египетския музей, Италия с осветление от Philips

  Предизвикателството на клиента

   

  Museo Egizio (Египетският музей) в Торино поставя древната история в светлината на прожекторите. Той е един от водещите световни обекти, посветени на египетското изкуство, като отстъпва само на музея в Кайро. При преустройството на галериите през 2010 г. музеят има нужда от осветление, което да обръща заслуженото внимание на всеки експонат, без да отделя допълнителна топлина.

  Правилното осветление 

   

  Египетският музей в Торино е храм на древността, но не е чужд на най-съвременните технологии. Управата на музея се обръща към Philips, за да постигне две основни цели. Първо, осветлението трябва да осветява изцяло всеки експонат, без да хвърля много сенки. Второ, остарялото осветление в Statuario (Залата на статуите) трябва да се смени с инсталация, която да копира досегашното, проектирано от носителя на Оскар – художникът Данте Ферети.

   

  Светодиодното осветление за музеи е подложено на изпитание. До този момент управата се колебае дали да премине на светодиодно осветление, но след инсталирането на лампите предимствата стават очевидни. В Гробницата на Ха, в която са изложени толкова много експонати, те оживяват с ярка, топла светлина, която свежда сенките до минимум. Всеки предмет вече получава заслуженото внимание.

   

  В Залата на статуите, предишното осветление ги представя по фантастичен начин. Старите трансформатори обаче се повреждат, а халогенните лампи отделят много топлина и прах. С благословията на Данте Ферети успяхме да ги сменим с насочени лампи MASTER LED. Концепцията на осветлението остана непроменена, но статуите вече печелят от топлото цветопредаване без излишна топлина.

   

  Новото осветление на статуите вече използва само 150 лампи – с 80 по-малко от първоначалната инсталация. Освен това, новите лампи използват с до 80% по-малко енергия и почти не отделят топлина. Сметките за ток на музея сериозно намаляват, а поради голямата дълготрайност на светодиодите много по-малко време се губи за поддръжка.

  По-впечатляващи
  изложби

  Екипът

  Елени Василика, Египетски музей

  Клиент

  Никола Полцела, Philips Ilti Luce

  Партньор на Philips

  Подобни примери