В момента разглеждате уебсайта на Philips lighting. На Ваше разположение има и локализирана версия.
Предложения

  Вдъхва живот

  на изложението

  Мимоза – подвижни цветя,
  Милано, Италия


  Научете как светодиодното осветление за изложения обира точките на панаира на мебелите в Милано.
  Подвижната скулптура Мимоза в Милано

  По време на панаира
  на мебелите в Милано 

  през пролетта, един експонат в Superstudio Più на Виа Тортона е постоянно заобиколен от посетители. Това е инсталацията Мимоза, проектирана от лондонското ателие на Джейсън Брюж и демонстрираща възможностите на OLED (органични светодиоди) Lumiblade на Philips“.

   

  - Ателие Джейсън Брюж за Philips Lumiblade

  Инсталацията Мимоза показва възможностите на органичните светодиоди Lumiblade на Philips
  Прозрачно изображение за възможностите на инсталацията с органични светодиоди

  Предизвикателството на клиента


  Панаирът на мебелите в Милано е вълнуващо събитие за всички, които се интересуват от вътрешно оформление. Панаирът през 2010 г. е идеална възможност за Philips да демонстрира ново изделие – органичните светодиоди Lumiblade. Лондонското ателие на Джейсън Брюж използва технологията, за да създаде зрелищен експонат.
  Инсталацията с подвижни цветя Мимоза на панаира на мебелите в Милано е осветена с органични светодиоди Lumiblade

  Правилното осветление

   

  Ателието бързо излиза с интересна идея за изложението. Тънките органични светодиоди Lumiblade са използвани, за да създадат инсталация, наподобяваща цветна градина. Всеки от 400-те органични светодиода е аранжиран в „цветчета“, които могат да се движат и променят цвета си. В изходно положение те представляват плоска светеща повърхност. Когато обаче посетител прокара ръка над тях, органичните светодиоди реагират. Цветчетата се оцветяват и също като цветето мимоза се затварят предпазливо.

   

  Брюж гори от желание да използва свойствата на органичните светодиоди Lumiblade, които му допадат, и да направи нещо забавно с тях. „Като проектант – казва той, – първо те поразява колко са тънки. Те са чудесна тънка и проста система за излъчване на светлина. Освен това могат да се регулират – има 255 нива на яркостта, а огледалната повърхност създава наситено бяло, което може да бъде топло или студено“.

   

  Освен способността да променят светлината, органичните светодиоди са полезни и със своята олекотена конструкция. Това означава, че органичните светодиоди се местят лесно, което дава на Брюж идеята да създаде инсталация с променлива форма.

   

  Инсталацията Мимоза доставя удоволствие на всички, които се спират до нея на изложението, и е постоянно заобиколена от посетители. След това редица организации се обръщат към Philips, за да изложат творбата на свой ред.

  Вълнение за посетителите
  със светлина от органични светодиоди
     

  Екипът

  Philips Lumiblade

  Ателие Джейсън Брюж

  Проект на осветлението

  Към уебсайта

  Superstudio Più

  Изложение

  Към уебсайта

  Lumiblade Creative Lab

  Излага в момента скулптурата

  Към уебсайта

  Подобни примери