В момента разглеждате уебсайта на Philips lighting. На Ваше разположение има и локализирана версия.
Предложения

  Ново лице за една

  прочута марка

  Carrefour,
  Сантяго де Компостела, Испания


  Научете как група Carrefour вкарва естествена светлина в един хипермаркет без прозорци с интелигентното осветление за супермаркети.
  Супермаркет Carrefour Сантяго, осветен с комбинация от светодиодна технология и интелигентно управление на осветлението

  Ако осветлението
  е усилено до 100%,

  резултатът прилича много на естествената светлина“.
  Подходящото осветление за облеклото привлича клиентите в Carrefour Сантяго
  Купувачите се уверяват с очите си колко са пресни месото и рибата в Carrefour Сантяго

  Предизвикателството на клиента

   

  Carrefour, най-голямата верига в Европа, открива нов хипермаркет в северозападна Испания. Тъй като в сградата не прониква дневна светлина, фирмата търси начин да осигури естествена атмосфера за пазаруващите. Може ли Philips да помогне на Carrefour да постигне необходимата осветеност и да изпълни екологичните си цели?

  Правилното осветление 


  Със своите над 9500 магазина в 32 страни, Carrefour разбира от пазаруване. Основаната през 1959 г. фирма днес е най-голямата верига в Европа и втората по големина в света. Когато отваря нов хипермаркет в Сантяго де Компостела, осветлението се оказва сериозно предизвикателство, тъй като на площите не прониква дневна светлина. В съответствие с целите за устойчиво развитие на групата, е необходимо енергийно ефективно решение за осветление.

   

  Светодиодите го осигуряват. За общото осветление са използвани светодиодни тела Maxos, които осветяват щандовете с близка до дневната светлина. Кристалната бяла светлина създава ведра атмосфера за клиентите без дразнещи отблясъци. Светодиодните тела Ecostyle са използвани за акценти, открояващи качеството на стоките с отлично цветопредаване. Тези два вида арматура осигуряват икономии на енергия от 55% и 50%, съответно – за такъв голям магазин това не са жълти стотинки.

   

  В хладилните витрини и фризерите са инсталирани лампи Master LED SA, които придават на продуктите апетитно бяло сияние и осигуряват 60% икономии на енергия. Те работят практически без отделяне на топлина, което означава, че хладилната техника може да поддържа необходимата температура, без да черпи излишна енергия, което води до още икономии. Управлението на всички системи за осветление се осъществява с Philips Dynalite в комбинация с мрежата DyNet. Тази система за управление позволява използването на предварително програмирани настройки за осветлението – „включваш и забравяш“.

   

  Новата система за 100% светодиодно осветление намалява с над 60% консумираната енергия в сравнение с традиционните системи за осветление в Carrefour. Това се очаква да намали емисиите на CO₂ с впечатляващите 96 тона годишно.

  • Maxos LED
   Maxos LED
   Customers in the industrial and retail sectors are looking for general lighting solutions with a justifiable payback, while meeting all relevant norms for supermarkets and industry...

  Инсталира  
  моментално очарование

  Екипът

  Carrefour S.A. – хипермаркет Carrefour Сантяго

  Клиент

  Хосе Франсиско Моя

  Технически директор

  Хуан Карлос Монтеагудо

  Консултант на Philips

  Подобни примери