Предложения

    По-ярък

    характер

    за магазина

    Jumbo Foodmarkt
    Холандия


    Научете как екологичното осветление за супермаркети прави по-приятно пазаруването в Jumbo.
    Разгледан пример за Philips – Jumbo Foodmarkt в Бреда, Холандия

    Не се спряхме
    пред нищо,

    за да направим целия магазин екологичен. За осветлението също искахме най-доброто. Осветлението трябваше да бъде динамично, дискретно и с ниска консумация на енергия. В лицето на Philips намерихме идеалния партньор по осветлението – по наше мнение категорично най-опитният, надежден и изобретателен“.
     

    - Херман Белдман, ръководител по разработката на техническия формат в супермаркети Jumbo

    Осветление от Philips показва колко е прясно месото в Jumbo Foodmarkt, Холандия
    Осветление от Philips показва колко е прясна рибата в Jumbo Foodmarkt, Холандия

    Предизвикателството на клиента

     

    Jumbo Foodmarkt в Бреда е шедьовър на съвременната търговия. Със своята площ от 6000 m² и 35 000 продукта, той предлага на клиентите най-богатия асортимент в Холандия. Как може Philips да придаде на магазина екологично излъчване?

    Ресторантът в супермаркета с модерно светодиодно осветление от Philips

    Правилното осветление 


    Пазаруването в Jumbo е преживяване. Магазинът за хранителни стоки има най-богатия асортимент от продукти в Холандия – със сладкарница, собствена фурна, пекарна за кафе и кафене. Управата търси решение за осветление, което да бъде екологично и да придава неповторим характер на магазина. Едно от специфичните предизвикателства е осветяването на декора, в който са използвани екстериорни елементи от рода на тухлите и дървените табели. Ясно е, че тук изкуствената светлина няма да свърши работа.

     

    Решението е в светодиодите. Нашата арматура от най-новото поколение осигурява осветление, което изглежда като дневна светлина и придава на магазина излъчването на открит пазар. Maxos LED са използвани на щандовете за плодове и зеленчуци, за да могат клиентите да се ориентират добре. StyliD са използвани за акцентиране върху групите продукти и за привличане на вниманието към специалните предложения.

     

    В площите за таксуване и движение са използвани таванни лампи LuxSpace, за да вижда добре персоналът и на клиентите да бъде приятно дори на излизане от магазина. За общото осветление лампите ExactEffect правят пазаруването по-приятно с приветлива незаслепяваща светлина. На щанда за деликатеси специално проектираните лампи StyliD Rose осветяват месните продукти, без да ги обезцветяват.

     

    Всички цели са постигнати – магазинът вече има неповторимо осветление, което допълва неговия характер и прави продуктите по-апетитни. Освен това, светодиодното осветление консумира с 25% по-малко енергия, отколкото в другите магазини Jumbo, и изисква по-малко поддръжка.

    • ExactEffect Compact, track and surface mounted
      ExactEffect Compact, track and surface mounted
      ExactEffect delivers excellent-quality light, with increased contrast and sparkle, precisely where it is needed – thanks to its high-efficiency LED light engine and high-performanc...
    • Maxos LED
      Maxos LED
      Customers in the industrial and retail sectors are looking for general lighting solutions with a justifiable payback, while meeting all relevant norms for supermarkets and industry...

    Новата
    екологична
    система

    Екипът

    Супермаркети Jumbo

    Клиент

    Подобни примери