В момента разглеждате уебсайта на Philips lighting. На Ваше разположение има и локализирана версия.
Предложения

  Премахва напрежението

  със светлина

  Детска болница Altona, Хамбург, Германия

   

  Научете как осветлението за болници внася повече уют в детската болница Altona в Германия.

  Разноцветна и успокояваща обстановка в детска болница Altona с осветление от Philips

  Разноцветната и
  успокояваща среда

  наистина има голямо значение за децата и младежите с тежки заболявания, защото спомага за премахването на напрежението. Затова избягваме типичната болнична атмосфера. Решението за осветление от Philips ни помага да създадем ведра обстановка със светлина и приветливи стаи“.

   

  -Свен Хьопфнер, заместник директор на детска болница Altona (AKK), Хамбург

  Стаи за пациенти в детска болница Altona с осветление от Philips

  Предизвикателството на клиента

   

  Когато клиниката Бергмансхайл Бюер открива ново отделение с 31 легла, тя търси обстановка, която да прилича по-малко на болница и повече – на хотел. Екипът на Philips е готов да помогне, но приятната декоративна обстановка е само част от работата. Високите изисквания към хигиената и техниката трябва да се спазват, а клиниката има нужда от отлична енергийна ефективност и бърза възвръщаемост на инвестицията.

  Правилното осветление


  Светодиодното осветление е точно по лекарските предписания. За да осигурим икономично решение на достъпна цена, инсталирахме 128 осветителни тела DayZone в стаите за пациентите, стаите за родителите, жилищните помещения и рецепцията. Приятната незаслепяваща светлина създава приветлива и уютна обстановка за персонала и пациентите.

  В тоалетните са използвани енергийно ефективни таванни лампи LuxSpace, които създават еднородна и уютна атмосфера. Фоновото осветление в коридорите и местата за хранене е осигурено от iW Cove Powercore, които създават приятни цветни светлинни ефекти. Тялото Powercore може да се регулира за желаната цветна температура и интензитет на светлината, което позволява на персонала допълнително да изпипва обстановката в бъдеще.
  За външната част на сградата добавихме светодиодна арматура и вградени насочени лампи към фасадата.

   

  Съоръжението вече има спокойна атмосфера както отвътре, така и отвън. Тя е много различна от типичното лечебно заведение – ярките цветове и разведряващата обстановка почти те карат да забравиш, че си в болница.

  Тъй като използва светодиодна технология, осветлението е екологично и най-вече – икономично с ниските си изисквания за поддръжка, минимална консумация на енергия и голяма дълготрайност.

  • iW Graze MX Powercore
   iW Graze MX Powercore
   Many architectural structures need a linear fixture capable of illuminating multiple storeys with minimal setback. Property owners/end users need a controllable product capable of ...

  Подобни примери