В момента разглеждате уебсайта на Philips lighting. На Ваше разположение има и локализирана версия.
Предложения

  Една

  клиника

  става по-малко клинична

  Клиника Бергмансхайл Бюер,
  Гелзенкирхен, Германия
   

   

  Вижте как клиника Бергмансхайл Бюер обслужва по-добре пациентите с осветление за здравни заведения

  осветление за болнични стаи

  Поразително е
  как

  подходящото осветление може да подобри атмосферата“

  Предизвикателството на клиента

   

  Когато клиниката Бергмансхайл Бюер открива ново отделение с 31 легла, тя търси обстановка, която да прилича по-малко на болница и повече – на хотел. Екипът на Philips е готов да помогне, но приятната декоративна обстановка е само част от работата. Високите изисквания към хигиената и техниката трябва да се спазват, а клиниката има нужда от отлична енергийна ефективност и бърза възвръщаемост на инвестицията.

  решения за осветление на коридорите

  Правилното осветление


  Клиниката Бергмансхайл Бюер в Гелзенкирхен е многопрофилна болница, осигуряваща лечение на световно ниво за 20 000 пациенти годишно. Като част от пилотен проект, ръководителите търсят начини да придадат по-малко стерилно и безлично излъчване на едно ново крило, с топло и декоративно осветление, което може да се регулира от пациента.

  Светодиодното осветление е точно по лекарските предписания. Декоративни светодиодни ленти, излъчващи пряка светлина, са поставени в стаите за пациенти около дървените табла на леглата, с вградена лампа за четене, за да могат пациентите да четат спокойно книги и списания. DayZone заменя традиционната арматура за общо осветление в стаите и осигурява приятна, равномерна, незаслепяваща светлина с декоративен „ореол“ на тавана. В коридорите е постигнато практично и същевременно привлекателно осветление с вградени насочени лампи StyliD Mini и таванни лампи LuxSpace Mini. Цветното вградено осветление допълва картината, като откроява вратите.

  Новите осветителни системи се регулират с динамични сензорни екрани, които позволяват на персонала да променя цвета на светлината и да създава обстановка с предварително програмирани настройки. Пациентите, персоналът и ръководството са доволни от резултатите. Уютната, здравословна обстановка помага на пациентите да се възстановяват и същевременно създава приятна атмосфера за служителите в клиниката. Медицинското обслужване за пръв път е толкова приятно.

  „Модерните светодиоди ни осигуряват превъзходно качество на осветлението по отношение на възпроизвеждането на цветовете, намаляването на отблясъците и зрителното удобство. Освен това спестяваме много енергия в крилото, а голямата дълготрайност понижава и разходите за поддръжка. Така постигнахме възможно най-добрия резултат във всяко едно отношение“.

  Подобни примери