Предложения

  По-добър сън 

  за пациентите

  Кралската болница в Брадфорд,
  Обединеното кралство


  Вижте как осветлението подобрява живота и съня на пациентите на Кралската болница в Брадфорд.
  Healwell – разгледан пример – Кралската болница в Брадфорд

  Като цяло, решенията 
  за осветление

  подобряват вида на крилата – те изглеждат по-светли, по-ярки и по-приветливи. Има определена промяна в усещането на пациентите за средата – те казват, че се чувстват по-отпуснати и спокойни."
  дете с мече
  По-успокояваща обстановка в стаите за пациенти – Philips

  Предизвикателството на клиента

   

  Животът с деменция е труден дори за най-коравите хора. Докато търси начин да подобри живота и удобството на своите пациенти по време на техния престой, Кралската болница в Брадфорд се обръща към Philips, за да разбере може ли осветлението да помогне.

  Правилното осветление 

   

  С растящия брой пациенти, страдащи от деменция, здравните органи търсят нови начини да полагат по-добри грижи за тях. В отделението за деменция в Кралската болница в Брадфорд се осъществява текущ проект за насочено към пациента обслужване, подобряване на взаимодействието между пациенти и персонал, и намаляване на случаите на превъзбуда. Отделението също така търси начин да засили духа на пациентите и персонала.

   

  Philips е готова да подаде ръка. Успяхме да подобрим условията за пациентите, като инсталирахме системи Dynamic Lighting – те създават светла обстановка през деня и помагат пациентите да остават будни, за да могат да спят по-добре нощем. Това е особено полезно за страдащите от деменция, които често заспиват през деня и трудно си почиват нощем. Освен че помага на пациентите да си почиват, ярката чиста светлина на системата Dynamic Lighting, заедно с новоинсталираните таванни лампи LuxSpace LED Compact, помага на персонала да бъде нащрек и да не се разсейва.

   

  Освен тези подобрения, са инсталирани системи HealWell в стаите за пациенти в отделението. Системите автоматично намаляват и усилват светлината през деня, като по този начин симулират естественото редуване на ден и нощ, което влияе на човешкия цикъл на съня. Освен това пациентите могат да регулират цвета на светлината от своите легла, което им създава успокояващо усещане за контрол върху собствената среда. Крайният резултат е по-малко превъзбуда, по-добра почивка и по-лесна работа за персонала.

   

  Предимствата за инфраструктурата на съоръжението идват от това, че всичко работи по часовник, управлява се само и през тези 11-12 месеца от внедряването на решението не се е налагало да се намесваме за ремонти или нещо друго“, отбелязва Шейн Ембълтън, ръководител на проекта за благоустройство.

  Подобни примери