В момента разглеждате уебсайта на Philips lighting. На Ваше разположение има и локализирана версия.
Предложения

  Здравен център Линдехоф,
  Холандия

     

  Научете как светлината помага на персонала да бъде нащрек в здравния център Линдехоф.
  Офисът в здравен център Линдехоф, осветен от Philips

  Той е много светъл, но

  светлината уморява по-малко

  очите поради високата светлинна ефективност. Също така пестя до 50% от сметките за ток. Без помощта на Philips Lighting Capital, никога не бих направил тази инвестиция и не бих се възползвал от всички предимства“.

   

  -Ян ван дер Мей, общопрактикуващ лекар и съсобственик на здравния център Линдехоф

  Стая за консултации в здравния център Линдехоф с осветление от Philips

  Предизвикателството на клиента


  Здравният център Линдехоф в Хазерсвуде-Дорп е мултидисциплинарно медицинско заведение. В него има поликлиника, аптека, физиотерапия и център за младежи и семейства. Philips е натоварен със задачата да осигури осветление, което ще помага на персонала да бъде нащрек и да не се разсейва.
  Енергоспестяващото светодиодно осветление от Philips в кабинета за прегледи в здравния център Линдехоф

  Правилното осветление

   

  Собствениците на центъра обръщат огромно внимание на здравето. Не само здравето на пациентите, но и това на околната среда. Затова за центъра е от основна важност да има екологосъобразно осветление, което да бъде и здравословно. Цената също има значение. Philips Lighting Capital успява да помогне, като осигурява лизингов договор за първоначалната инвестиция.

   

  След като проектът беше одобрен, започнахме да инсталираме енергоспестяващо светодиодно осветление. Използвахме PowerBalance за зрителен комфорт на работните пространства. Избрахме него заради освежаващата светлина – достатъчно ярка, за да елиминира настолните лампи, без да заслепява. Над леглата за пациентите, таванната арматура CoreView осигурява отлична видимост за медицинския персонал.

   

  Лампите се управляват от OccuSwitch DALI, която използва детектори на присъствие и дневна светлина, за да регулира осветеността автоматично, като премахва излишното енергопотребление.  „Осветлението наистина ми харесва – казва съсобственикът Ян ван дер Мей. – Светлината е приятна и уморява по-малко очите със своята силна светлинна емисия“.

   

  Енергийно ефективните светодиоди и интелигентното управление на осветлението имат решаващо значение. В сравнение с традиционното осветление, новата система ще осигури до 50% икономии на енергия и свързани разходи. Освен това лампите няма да имат нужда от смяна през следващите 20 години.

  • PowerBalance gen2
   PowerBalance gen2
   When it comes to lighting an office space with LED luminaires, people are usually willing to invest in sustainability provided the investment pays back. At the same time, the syste...

  Подобни примери