В момента разглеждате уебсайта на Philips lighting. На Ваше разположение има и локализирана версия.
Предложения

  Усмивки

  в детската болница

  Ronald McDonald VU,
  Амстердам, Холандия


  Научете как светодиодното болнично осветление ободрява болните деца в Ronald McDonald VU.

   

  Забавен тунел със светодиодно осветление от Philips в болница Ronald McDonald VU, Амстердам

  Тунелът
  винаги успява

  да развесели децата и техните родители. Децата много се забавляват в него“.

   

  - Марайке Пеер, управител на Ronald McDonald VU Киндерстад

   

  Предизвикателството на клиента

   

  Медицинският център VU в Амстердам знае как да се грижи за децата. За да осигури на малките пациенти приятно разведряване от техните заболявания, той изгражда специална площадка за игри в болницата, наречена Ronald McDonald VU Киндерстад. Може ли светлината да помогне на децата да забравят за своите болести?

  Правилното осветление 


  Киндерстад е нещо като весело градче за децата. В него има малко футболно игрище, състезателен автомобил, радиостудио, компютърен и телевизионен кът, и място за гледане на самолети. Philips получава задачата да освежи Киндерстад с интересна светлина.


  За да улесни прехода от болничната среда към веселия свят на Киндерстад, е измислен светлинен тунел със специално цветно осветление. Децата обичат да минават през тунела към Киндерстад. Тунелът е дълъг седем метра и достатъчно широк, за да минава през него легло. Това означава, че светлината трябва да бъде достатъчно силна, за да може да се вижда от легнало дете, но не твърде силна, за да не създава проблеми на децата с епилепсия.


  След редица пробни инсталации изборът на светлинен източник пада върху VidiWall DPIX 600. Тази мрежа от равномерно разпределени RGB светодиодни пиксели позволява излъчване на забавни болнични светлинни ефекти и компютърни изображения. За да осигурят възможно най-добрите светлинни ефекти, 1722 светодиодни пиксела са поставени на 15 сантиметра разстояние зад прозрачна бяла пластмасова стена, която придава на наситените цветове красиво разсеяно излъчване. С помощта на видеопроцесора VidiWall тунелът се преобразява в зелено-червена дъга, като също така могат да се изобразяват дъждовни капки и поклащана от вятъра трева.


  Новият светлинен тунел забавлява и привлича децата, като разведрява болничната обстановка. Красивите променящи се цветове имат успокояващо действие върху пациентите с психически заболявания – особено ако преминават на легло или инвалидна количка.

  VidiWall DPIX 600

  Vidiwall DPIX 600

  Оформяне и управление на обстановката със светлина. Тези гъвкави светодиоди могат да се управляват от компютър за интересни визуални ефекти.

  Успокоява децата 
  със светлина

  Екипът

  Медицински център VU

  Уебсайт
  на клиента

  Sponge Architects

  Архитект/становище
  Уебсайт

  Kropman/Intos

  Изпълнител на инсталацията

  Подобни примери