В момента разглеждате уебсайта на Philips lighting. На Ваше разположение има и локализирана версия.
Предложения

  Дива веселба
  за посетителите

  Зоопарк Дартмур,
  Обединеното кралство

   

  Научете как светлината помага на зоопарка в Дартмур да се измъкне от джунглата.

  С енергоспестяващите светодиоди лампи от Philips персоналът на зоопарка Дартмур също вижда по-добре

  Ресторантът беше
  преобразен

  и освен това ще направим огромни огромни икономии на електроенергия за електроенергия. Ще спестим много и от поддръжката, благодарение на голямата дълготрайност на светодиодните лампи“.

   

  - Алекс Смейл, ръководител „Развитие“ в зоопарк Дартмур

   Табела на ресторанта на зоопарка Дартмур с осветление от Philips

  Предизвикателството на клиента

   

  В един необикновен пример за предприемаческа дързост, зоопаркът Дартмур е купен през 2006 г. от братята Мий. Макар да нямат никакъв опит в зоологията, те успяват да спасят зоопарка от окончателно затваряне – по тази история по-късно е направен филмът „Купихме зоопарк“. Може ли осветлението от Philips да помогне на новия зоопарк да не фалира?

  Правилното осветление


  Макар че зоопаркът продължава да бъде открит, той има крещяща нужда от обновяване. Philips получава задачата да подобри осветлението в ресторанта, където само 40% от арматурата работи, а остаряващите луминесцентни тела създават неприветлива обстановка.

   

  За щастие таванните лампи LuxSpace са в менюто. Енергоспестяващите светодиодни лампи са инсталирани в съществуващите отвори на тавана, с което монтажните разходи са сведени до минимум. Новите лампи създават приятна обстановка и се управляват от система Philips Occuswitch DALI. Накрая осветлението е свързано с фотоклетки, за да може автоматично да се регулира според дневната светлина. Силата на лампите също така намалява до 20% от максималната, когато наблизо няма хора, което осигурява допълнителни икономии.

   

  Новата система печели одобрението както на гостите, така и на служителите. Освен осветлението за ресторанта и заседателната зала, Philips работи и по обновяването на осветлението за котките, за да подобри условията на работа на служителите. Новите системи със своята по-ниска консумация на енергия помагат на зоопарка да постигне своите екологични цели. Нещо повече – ниските изисквания за поддръжка на светодиодната арматура осигуряват значителни икономии за зоопарка и му помагат да запазва лъвския пай от печалбите.

   

  Новата система за осветление в ресторанта намалява разхода на енергия с 50% в сравнение с предишната. Освен това, докато предишните лампи издържаха две-три години, новите няма да имат нужда от поддръжка 10 години.

  Екипът

  Зоопарк Дартмур

  Уебсайт
  на клиента

  Western Electrical

  Партньор на Philips Lighting

  Уебсайт

  Newbery Smith Photography

  Партньор на Philips Lighting
  Уебсайт

  Лъвският пай
  от печалбите

  Подобни примери