В момента разглеждате уебсайта на Philips lighting. На Ваше разположение има и локализирана версия.
Предложения

  Осветление за офиси: за едно

  по-екологично

  присъствие

  Офис на Apator S.A., Осташево, Полша

   

  Научете как Apator S.A. става екологична с интелигентното осветление за офиси и автоматизираното управление на щорите.

  Осветление за открити офисни площи в Apator, Полша с решения от Philips

  Нашето решение да изберем
  интегрирана система Philips

  и Somfy беше взето предимно на базата на потвърдени данни за това как технологията може да ни помогне да намалим разходите за електроенергия. Макар че системата е много модерна като технология, тя се използва лесно и интуитивно. Нещо повече – ние сме напълно доволни от комфорта и гъвкавостта на осветлението, предлагани от решението, които отговарят на нашите потребности. Трябва да отбележа също, че с професионализма на инженерите на Philips и Somfy нашето сътрудничество в процеса на реализация беше успешно“.

   

  -Януш Неджвецки, председател на управителния съвет на Apator S.A.

  Интегрирана система за управление на щорите със Somfy animeo IB и управление Philips Dynalite
  Успокояваща атмосфера на площите за отдих в офиса

  Предизвикателството на клиента

   

  След бързото разрастване на дейността Apator S.A. има нужда от по-голям дом. След преместването на някои от основните отдели на новите площи в Осташево, следващата стъпка е техниката в офиса да се приведе в съответствие с модернизираната фабрика. Apator S.A. възлага на Philips да обнови системите за осветление и да намали консумацията на енергия с 30%.

  Правилното осветление

   

  За хората от Apator S.A. новостите не са нещо ново. Техните инженери са известни с производството на измервателна апаратура с най-високо качество, почти изцяло от компоненти, които фирмата произвежда сама. След преместването на площ от 1500 квадратни метра, новата фабрика е оборудвана с редица модерни технически решения за автоматизация и управление на производството. В желанието си да модернизира и офисите по подобен начин, Apator се обръща към Philips за помощ при намирането на решение за осветление.


  Новаторската осветителна технология помага в две направления. Първо, енергоспестяващата арматура DayZone и PowerBalance е използвана за осветяване на офисните площи с висококачествена приятна светлина с ниско енергопотребление. Второ, системата Philips Dynalite е инсталирана за цялостен контрол върху осветлението. Тази конфигурация, интегрирана със системата за управление на щорите Somfy animeo IB+, поддържа нивата на топлина и светлина, като отчита естествената светлина, влизаща в офиса отвън.  Системата след това регулира яркостта на осветителната арматура и отваря или затваря щорите по съответния начин, за да не се използват климатизацията и изкуственото осветление повече от необходимото.


  Икономиите обаче не спират дотук. Детекторите на движение в стаите намаляват и изключват осветлението, когато вътре няма хора, за да не се хаби електроенергия. Тази интелигентна система за управление позволява на потребителите и ръчно да регулират лампите и щорите. Като резултат от тези подобрения, офисните площи вече осигуряват оптимално визуално и топлинно удобство по всяко време с удобен интерфейс за управление. Нещо повече – технологията на Philips помага на Apator S.A. да постигне своите цели за консумация на енергия, като намали както оперативните разходи, така и емисиите на CO₂.

   

  Повишаването на екологосъобразността е по-лесно от всякога. Благодарение на датчиците за дневна светлина и движение, управлението Dynalite вече гарантира, че лампите няма да работят, когато не е необходимо, и няма да се хаби електроенергия.

  • PowerBalance gen2
   PowerBalance gen2
   When it comes to lighting an office space with LED luminaires, people are usually willing to invest in sustainability provided the investment pays back. At the same time, the syste...

  Подобни примери