В момента разглеждате уебсайта на Philips lighting. На Ваше разположение има и локализирана версия.
Предложения

  Модерно

  енергийно управление

  Tour Sequana,
  Иси Ле Мулино, Франция

   

  Научете как осветлението за офиси помага на Tour Sequana да намали консумацията на енергия.

  Заседателна зала в Tour Sequana с осветление за офиси от Philips, намаляващо консумацията на енергия

  Искахме да
  построим

  сграда в тон с имиджа на Bouygues Télécom, сграда с отличителен визуален профил. Очевидно удобството и ефективността бяха сред най-важните елементи, заедно с екологичните съображения“.

   

  - Франсоа Делатуш, директор по работната среда в Bouygues Télécom

  Фасадата на сградата Tour Sequana с осветление за офиси от Philips
  Лампите Philips за офиси са монтирани в тавана на този офис в Tour Sequana

  Предизвикателството на клиента

   

  Tour Sequana е телекомуникационен монолит. Със своите над 100 m височина, работното място на 2400 служители на Bouygues Télécom е построено като част от програма за градска реконструкция. Може ли интелигентното осветление за офиси да помогне на сградата да постигне своите цели по икономията на енергия?

  Правилното осветление 


  Tour Sequana е изградена като част от проект за 100 000 m² нова офисна площ в Иси Ле Мулино. Екологичните съображения са от първостепенно значение за строителите – за всичко се изискват екологични сертификати. Основна цел на Tour Sequana е да намали консумацията на енергия до 90 kWh/m²/година. Това е от три до четири пъти по-малко от средното за високите сгради в парижкия район Ла Дефанс.


  Проектантският екип започва да разработва система за офис осветление, която да балансира удобството с енергийната ефективност. T5 и светодиодна осветителна арматура са използвани, за да се създаде продуктивна приветлива обстановка, като се сведе до минимум енергопотреблението. Централно място в новата инсталация обаче заема решението Philips Somfy Light Balancing.


  Системата работи, като балансира количеството топлина и светлина, влизащи отвън в сградата. 3500 автоматични щори, управлявани от моторите Somfy LW, са инсталирани около сградата. Щорите се задействат, за да контролират топлината, да намаляват зрителното напрежение от силната светлина и да се възползват от положението на слънцето. Когато щорите са затворени, изкуственото осветление се усилва. Когато щорите са отворени, изкуственото осветление се намалява, за да създаде оптимална осветеност за работата в офисите.

  Благодарение на решението Philips Somfy Light Balancing, целевите нива на консумацията на енергия са постигнати. Tour Sequana получава оценка 10 за зрително удобство по процедурата за екологична оценка HQE.

  philips somfy

  Philips | Somfy

  Подобрена енергийна ефективност. Philips и Somfy осигуряват пълен контрол върху светлината и топлината в сградата.

  Разгледайте продукта

  Подобрена производителност
  със светлина

  Екипът

  Bouygues Télécom

  Уебсайт
  на клиента

  Бернардо Форт-Бреския, Arquitectonia

  Уебсайт
  на архитекта

  Somfy

  Партньор на Philips
  Уебсайт

  Подобни примери